02 de febrer de 2016
02.02.2016
Aquest diumenge

L'Oncolliga convida a caminar o córrer pel càncer amb una nova edició del Run4cancer

L'esdeveniment es farà a vuit poblacions simultàniament, entre elles Figueres

02.02.2016 | 11:18
Imatge de la cursa de l´any passat

Figueres, Salt, Porqueres, Riudellots de la Selva, Olot, Planoles i Palafrugell acolliran aquest diumenge, 7 de febrer, la segona edició del Run4Cancer, un esdeveniment esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona i que té la peculiaritat de ser l'única cursa d'aquestes característiques que se celebra en diferents punts de la demarcació al mateix temps. La iniciativa, que va néixer l'any passat, se celebra el cap de setmana més proper al dia 4 de febrer, Dia Mundial contra el Càncer. Enguany la cursa tindrà lloc simultàniament a set poblacions on l'Oncolliga hi té delegació i que representen alhora les set comarques de la demarcació.

L'esdeveniment vol ser una activitat familiar on tothom hi tingui cabuda, per aquest motiu s'ofereixen dues modalitats de cursa: una de 5 km pensada per a tots els públics i per fer-la en família i una altra de 10 km pensada per a corredors habituals. En tots els casos el circuit és circular i transcorre dins de les poblacions i el seu entorn. La inscripció costa 8 euros si es fa de manera anticipada a través de la pàgina web www.oncolligagirona.cat [1] i 10 euros si es fa el mateix dia de la cursa (a partir de les 8.30 h.). La cursa començarà puntualment a les 10 del matí a totes les seus de l'esdeveniment. A la página web [2] de l'entitat es pot consultar el recorregut i el punt de sortida de cada cursa.

Incentivar la pràctica de l'esport com a hàbit saludable és un dels objectius d'aquesta activitat, però no l'únic. Participar-hi és també una manera d'ajudar a la lluita contra el càncer, ja que és una activitat solidària en la qual tot el que es recapta va dirigit a millorar la qualitat de vida dels que pateixen aquesta malaltia  i delsseus familiars. L'any passat es van recaptar aproximadament 10.000 euros que van servir per finançar els serveis que s'ofereixen des de l'entitat: atenció a domicili, rehabilitació, atenció familiar, atenció hospitalària, banc de perruques, reinserció laboral, programes educatius de prevenció del tabac, etc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook