L'aeroport de Girona va rebre en tot el 2015 més d'un centenar de «vols ambulància». L'equipament de Vilobí d'Onyar va esdevenir la base de 123 moviments que tenien com a objectiu permetre el trasllat de pacients. Segons va subratllar ahir Aena, les operacions van consistir en el transport de malalts i ferits que necessitaven atenció mèdica. En canvi, a diferència d'altres aeròdroms d'Aena, l'aeroport de Girona no va rebre vols dedicats al trasllat d'òrgans i equips mèdics, amb la finalitat de poder fer trasplantaments.

A Catalunya, els tres aeròdroms d'Aena -a part de Girona, Barcelona-El Prat i Reus- van superar el miler de «vols ambulància» en tot el 2015. L'aeroport de Barcelona va efectuar un total de 804 operacions amb «avions ambulància». De tot el conjunt dels moviments de «vols ambulància» del Prat, més del 25% van ser de l'Organització Catalana de Trasplantament; per tant, de trasllat d'òrgans i equips mèdics. Pel que fa a l'aeroport de Reus, va esdevenir el 2015 la base de 86 operacions de «vols ambulància».

Pel que fa al conjunt de la xarxa d'Aena, segons va informar ahir, els diferents aeròdroms van efectuar el 2015 més de 13.350 «vols ambulància». Els aeroports insulars -de les illes Balears i de les Canàries- van concentrar el 44% dels moviments d'aquest tipus de vols. Les operacions, segons va detallar Aena, es concentren als aeròdroms insulars per les característiques i les localitzacions geogràfiques de les illes. Aena va destacar que els «avions ambulàncies» són un compromís amb la societat.