Jo tinc els ulls clars, d'un color marronós verdós tirant a groc. Hi ha ulls d'un blau tan clar que impressionen quan els mires i hi ha ulls tan foscos que no s'hi pot distingir l'iris. I ulls castanys, i ulls verds i ulls de color de gos com fuig. I després hi ha ulls petits petits, que penses com s'hi deu veure, aquesta persona?, i ulls immensos i amb pestanyes llargues, negres i espesses, i ulls rodons i ulls ametllats. De nassos també n'hi ha per a tots els gustos. Jo el tinc una mica tort. Podem tenir un nas camús, un nas aguilenc, un que mira cap amunt o cap avall; un nas blanc com la llet o negre com el carbó passant per totes les tonalitats de morè que ens puguem imaginar.

Només cal que mirem un segon al voltant per adonar-nos que els nostres cossos són iguals però prenen aspectes particulars en cadascú de nosaltres, i aquests aspectes únics són els que ens fan ser qui som.

Amb els genitals passa igual. Però com que no tenim els dels altres a la vista i no ens solem explicar els uns als altres com són, tenim al cap un sexe femení i un sexe masculí estàndards i ens sembla que tots haurien de ser iguals.

En general pensem en una vulva rosada i molsuda, amb pèl suau i abundant -actualment, gairebé sempre depilat, quan en realitat no caldria: un pubis depilat no és «més higiènic» que un pubis pelut i el pèl, a més a més, té una funció protectora; però això és un altre tema i ho deixo per un altre dia-. Deia que tenim al cap aquesta vulva rosada i molsuda, tancada, amb els llavis majors gruixuts i els menors, petits i amagats a dintre els majors. Com la vulva d'una nena petita. O millor, com la vulva de les nines amb què jugàvem quan érem petits.

Pel que fa als genitals masculins, en general tenim al cap un penis d'uns vint centímetres en erecció, més aviat gruixut, amb el tronc uniforme i recte i amb el gland aproximadament igual d'ample que el tronc o lleugerament més ample, amb pèl púbic suau i abundant però ben arreglat.

Com passa gairebé sempre en el terreny sexual, aquí hi ha més ficció que realitat. Aquests genitals estàndards existeixen, és clar, però excepcionalment i coexistint amb una immensa varietat de formes, mides i colors que fan que cada sexe sigui únic. Igual que els ulls i els nassos.

Així doncs, hi ha llavis majors gruixuts i fins, tancats i oberts, i llavis menors petits i amagats i d'altres que són més grossos que els majors i sobresurten, i n'hi ha que són llisos i d'altres que tenen formes diferents i rugositats i que van del blanc més blanc fins gairebé al negre. Hi ha llavis menors vermells i liles i vulves que s'obren com una papallona. Tot un espectacle que no té res a veure amb la vulva única de nina que tenim al cap.

Pel que fa als homes, per començar hi ha un malentès en la mida, perquè la mitjana és molt més petita que la que ens imaginem però deixant de banda la mitjana, podem trobar penis de totes mides. I hi ha penis prims amb el gland més gros, com un bolet, i penis amb la base molt gruixuda que es van afinant, i penis més gruixuts pel centre del tronc, penis que fan una corba cap endavant i d'altres que fan una corba cap endarrere, i uns que cauen cap un costat i uns que cauen cap a l'altre; penis plens de venes i penis llisos i penis blancs, rosats o foscos fins arribar al negre.

Això que pot semblar tan poc important -pensar-nos que tots els genitals som com els genitals estàndards que tenim al cap- en realitat sí que ho és, d'important, perquè pot provocar problemes sexuals seriosos.

Hi ha moltes persones que són incapaces de disfrutar la sexualitat perquè no se senten còmodes amb els seus genitals. Dones avergonyides -«això que tinc jo no és normal»- i homes acomplexats.

Com sempre, es tracta de veure la realitat i de tocar de peus a terra. D'entendre les coses com són i no com ens les imaginem. Com que veure els genitals de centenars de persones per fer-nos-en una idea és complicat -i no sóc gaire amiga dels tallers tipus «Ensenyem-nos els sexes!»-, us recomano, si és que teniu aquest problema, buscar genitals normals i corrents per Internet. Hi ha pàgines i pàgines amb imatges (imatges de veritat, no busqueu pornografia, heu de buscar «genitals normals») que us poden ajudar a fer-vos una idea més realista de tot plegat.

Entre les cames hi tenim una cosa per disfrutar, per fer disfrutar i, si ens ve de gust, per fer nens. Sigui com sigui, per força ha de ser maco!