21 de octubre de 2015
21.10.2015
Per a les dones amb càncer de mama

El Grup Iris fa donació de 4.000 euros a l'Hospital de Figueres

Ha regalat tres tauletes i connexió a Internet per als usuaris del servei d'Hospital de Dia, on es fan tractaments de quimioteràpia.

21.10.2015 | 16:21
Lliurament del donatiu a l´Hospital de Figueres

El grup Iris ha fet donació de tres tauletes i de connexió a Internet per a l'Hospital de Dia de l'Hospital de Figueres, valorats en 4.000 €. Aquests diners també es destinaran a la compra, instal·lació, manteniment dels aparells i la connectivitat. La donació es fa efectiva dos dies després de la celebració del Dia Internacional del Càncer de Mama.

Dotar d'instruments i connexió a Internet l'Hospital de Dia, l'espai on es porten a terme els tractaments oncològics al centre de salut empordanès, permetrà que les hores que hi han de passar els usuaris mentre reben tractament, puguin ser més amenes i consultar informacions.

Un dels objectius del grup IRIS és donar suport anímic i afectiu a les persones que han estat diagnosticades de càncer de mama, en qualsevol moment del procés. Des de l'inici, quan es coneix el diagnòstic, durant el tractament i un cop finalitzat.

Amb el lema 'Qui t'entendrà millor és una dona que hagi passat per mateixa situació' organitzen trobades de grup que donen suport psicològic i un munt d'activitats diverses enfocades a les persones que han rebut aquest diagnòstic. Programen tallers de meditació, ioga, alimentació o manualitats; conferències; activitats culturals i sortides, entre d'altres.

Tot i ser una associació amb poc temps de vida supera el centenar de socis, gairebé la meitat dels quals són dones afectades per aquesta malaltia. Volen seguir creixent per continuar ajudant, per ajudar a que ningú se senti sol amb aquest diagnòstic, oferir suport per afrontar els efectes secundaris més durs del tractament i ajudar en el procés de curació tant físic com emocional.

Al llarg del 2014 a l'Hospital de Figueres es van practicar més de 900 tractaments oncològics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook