La catorzena edició de la campanya solidària 'Una poma per la vida', organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) i per Condis Supermercats, ha batut rècords venent 43.995 pomes en dos dies, 2.845 més que l´any passat. Cada poma valia 1,5 euros i en total se n'han recaptat 65.992, un 8% més que el 2014. Els fons recaptats en l'esdeveniment, celebrat el 2 i el 3 d´octubre, es destinaran als serveis assistencials de Girona i als Hospitals de Dia que la FEM gestiona a Lleida, Barcelona i Tarragona. L´objectiu és continuar lluitant contra l´esclerosi múltiple, malaltia que afecta actualment 7.000 persones només a Catalunya, així com millorar la qualitat de vida dels afectats.

'Una poma per la vida' s´ha desenvolupat a 400 establiments Condis de Catalunya i Madrid i ha comptat amb la participació de prop de 400 voluntaris. Per tercer any consecutiu també es podia comprar per Internet.

Les periodistes Xantal Llavina i Ruth Jiménez i els actors Joan Pera i Àlex Casanovas han apadrinat la iniciativa. Tots ells van ser els encarregats d´inaugurar l´Experience Cube, un espai format per diferents proves a través de les quals van poder viure en primera persona alguns dels símptomes més comuns de l´esclerosi múltiple. 230 persones van fer el mateix a la carpa instal·lada a la Plaça Universitat de Barcelona.

L'esclerosi múltiple és una malaltia neurològica crònica del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal. No és hereditària, ni contagiosa ni mortal, però no té cura i avui dia és la segona causa de discapacitat neurològica en adults joves, és a dir, en persones entre els 20 i els 40 anys. Sobretot afecta les dones. Té múltiples manifestacions i es pot presentar de manera diferent en cada persona. Prop de 46.000 persones conviuen amb la malaltia a l´Estat Espanyol, unes 7.000 a Catalunya.