La Societat Catalana d'Atenció i Tractament del Consum de Tabac (SCATT) s'ha manifestat en contra de la venda de cigarretes electròniques en farmàcies comunitàries i ha mostrat la seva oposició al projecte de Reial Decret que es prepara des del Ministeri de Sanitat, que ho faria possible. Des de la SCATT asseguren que les cigarretes electròniques no es poden considerar un producte recomanable en les teràpies contra el tabaquisme, i assegura que falten estudis que avalin la seva efectivitat i la innocuïtat dels components que porten. Des de la societat recorden que l'OMS assenyala que no es poden publicitar aquestes cigarretes com a productes per deixar de fumar.

Des de la SCATT es recalca que són molts els organismes de referència en l'àmbit de la salut, com ara el Comitè Nacional de Prevenció del Tabaquisme, el Consell Assessor sobre el Tabaquisme a Catalunya, la Xarxa Catalana d'Hospitals sense Fum, la Xarxa Catalana d'Atenció Primària sense fum i l'Agència de Salut Pública, que desaconsellen la utilització de les cigarretes electròniques en teràpies per deixar de fumar i de fet, recorden que l'OMS alerta que poden perpetuar l'hàbit mà-boca perjudicant l'abandó del tabaquisme.

Per la SCATT, les farmàcies són establiments sanitaris en els quals es venen productes i medicaments amb eficàcia terapèutica demostrada i reiteren que les cigarretes electròniques no reuneixen aquestes condicions, i a més a més, alerten que es presenten com una alternativa al tabac i per tant, la comercialització, distribució i promoció ha de quedar fora dels establiments sanitaris.