Comença el curs escolar i molts pares també donen un cop d´ull a les vacunes dels seus fills, una pràctica absolutament necessària per a la prevenció i el control de diverses malalties que afecten la mainada. El Departament de Salut ha decidit incorporar al calendari de vacunes sistemàtiques l´antipneumocòccica conjugada, que fins ara no hi estava inclosa. També es planteja canviar l´edat de vacunació contra la varicel·la a l´etapa infantil. El cost de cada una de les vacunes serà assumit pel Govern de la Generalitat.

La vacuna antipneumocòccica, que combat la pneumònia i la meningitis, entre altres malalties, s´inclourà al calendari als 2, 4 i 12 mesos d´edat. La vacuna contra la varicel·la està previst que es posi entre els 12-15 mesos i als 3-4 anys de vida. Actualment s´administra als 11-12 anys als preadolescents no vacunats prèviament. La seva aplicació s´ha de fer d´acord amb els pediatres i metges de capçalera. Amb la nova pauta de vacunació s´aconseguirà reduir l´aparició d´aquestes malalties.

Cada any es produeixen a Catalunya 12,5 casos per cada 100.000 persones de malaltia pneumocòccica invasiva, segons dades de l´any 2013. El 62,6% dels serotips causants de la malaltia estan inclosos en la vacuna pneumocòccica conjugada. Per altra part, segons les darreres dades disponibles, el 2014 es van produir 591,1 casos de varicel·la per cada 100.000 habitants.