Figueres es prepara la Marató de donació de sang a l'Hospital de Figueres amb l'objectiu d'assolir el màxim de participants . Com a innovació d'aquesta edició, i per primera vegada, el pròxim dissabte 5 de setembre se celebra la Marató de donació de sang de Figueres, a l'Hospital de Figueres, de 10 a 14:30 i de 15:30 a 21 hores (la donació tindrà lloc a l'entrada de Consultes Externes). La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), compta amb la implicació de l'Ajuntament de Figueres, l'Hospital de Figueres i l'Associació de Donants de Girona.

La ciutat acull enguany la 4a Marató de donació de sang. L'objectiu és assolir un nou rècord de donants. En l'anterior Marató es va aconseguir una gran participació amb 443 participants.

La Marató vol sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans.

A l'estiu baixen un 30% les donacions de sang mentre que es mantenen les necessitats dels malalts. Cal tenir en compte que cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels malalts.

En aquesta edició es vol convertir la donació de sang en una gran jornada festiva. Al llarg d'aquests dies, estem mantenint contactes amb entitats, col·lectius,... per tal de crear una jornada dinàmica i participativa. col·laboraran fent la màxima difusió, anunciant i promovent la Marató, a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #MSangFigueres. Així mateix com el teixit associatiu i empresarial del municipi i rodalies.