07 de agost de 2015
07.08.2015
Comparant les dades de juny

Les llistes d'espera s'han reduït un 15% l'últim any

El conseller de Salut, Boi Ruiz, defensa que és ''raonable i normal'' que siguin els metges qui proposin obrir més llits en cas de necessitat

07.08.2015 | 12:09
El conseller de Salut, Boi Ruiz

Les llistes d'espera als hospitals catalans s'han reduït un 15% el darrer any, si es comparen les dades del juny de 2015 amb les registrades el juny de 2014. Ho ha avançat el conseller de Salut, Boi Ruiz, en una entrevista al 324. Ruiz ha recordat que quan va entrar al Govern, hi havia menys pressupost en Salut i que les llistes d'espera se'n van veure afectades. Ha recalcat, però, que s'ha complert el compromís de recuperar les dades de 2010 gràcies a les reordenacions que s'han produït. El titular de Salut també ha dit que durant l'estiu, tots els llits i quiròfans dels hospitals estan disponibles i que el ''raonable i normal'' és que siguin els metges qui proposin obrir-los si hi ha necessitats.

Les llistes d'espera als hospitals catalans s'han reduït un 15% el darrer any, si es comparen les dades registrades el 30 de juny passat amb les del 30 de juny de 2014. El conseller de Salut, Boi Ruiz, ho ha explicat en una entrevista al 324, on ha recordat que precisament aquest àmbit va ser un dels més afectats quan va agafar les regnes del Departament perquè hi havia 1.500 milions d'euros menys per gastar. Per Ruiz, l'objectiu va ser aleshores, que ''el sistema no caigués'' i per això van prendre mesures que, en alguns casos, van afectar les llistes d'espera. El compromís, complert segons ha dit Ruiz, va ser recuperar les llistes de 2010 abans d'acabar la legislatura i per això, el conseller creu que les reordenacions han donat els seus fruits per fer ''viable'' el sistema.

''Tots els llits estan disponibles''

El conseller de Salut també ha reiterat que tots els hospitals i quiròfans dels hospitals estan disponibles aquest estiu tot i que per l'activitat programada, no s'hagin obert. Boi Ruiz creu que el ''raonable i normal'' és que siguin els metges qui adverteixin la direcció i gerència de l'hospital sobre la necessitat d'obrir més serveis en funció de la situació que visqui cada centre hospitalari.

Per Ruiz, si es produeix un acumulat per necessitat assistencial, sigui quin sigui el motiu s'ha de flexibilitzar la previsió d'inici d'estiu del Servei Català de la Salut. Ha posat d'exemple el cas de l'Hospital de Bellvitge i ho ha fet extensible a qualsevol hospital i servei d'urgències. Boi Ruiz ha recordat que aquestes són les instruccions que reben els hospitals i ha demanat que ''ningú s'atribueixi'' que és per les seves ''reivindicacions'' que es pot atendre la gent.

El conseller Boi Ruiz, durant l'entrevista, també ha desmentit que hi hagi intenció de privatitzar la sanitat privada i ha defensat que la creació de consorcis només és una forma jurídica que en molts casos, suma diferents empreses públiques. Ruiz també ha recordat que el projecte del Visc+ segueix endavant però ha recalcat que en cap cas es vendran les dades sanitàries.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema