Aquest matí s'ha realitzat l'acte de presentació de la Quarta Marató de Sang de Figueres que tindrà lloc aquest setembre a l'hospital de la capital alt empordanesa i amb la qual s'espera superar l'èxit de participació de la passada edició. L'acte ha estat protagonitzat pel Doctor Pere Plaja, director assistencial de la Fundació Salut Empordà, Josep Maria Planella, coordinador de les maratons de sang a Catalunya, Dolors Pujol, regidora a l'ajuntament i patrona de la Fundació de l'hospital i Marc Ibars, president de l'Associació de Donants de sang de Girona.

Aquesta quarta edició de la Marató de Sang es farà el dia cinc de setembre a la sala de consultes externes de l'Hospital de Figueres i està organitzada pel Banc de Sang i Teixits i compta amb la implicació de l'Ajuntament i l'Hospital de Figueres. La jornada començarà a les deu del matí fins a dos quarts de tres del migdia i es tornarà a emprendre de dos quarts de quatre fins a les nou del vespre. L'Hospital de Figueres condicionarà un espai agradable, amb música i refrigeris per als donants perquè la cita tingui un caràcter festiu a part de solidari. Tothom qui reuneixi les condicions (tenir bona salut, més de divuit anys, pesar més de cinquanta quilos i, en cas de ser dona, no estar embarassada) podrà donar sang. Les entitats organitzadores han volgut posicionar-se també a les xarxes socials amb l'etiqueta #MSangFigueres i ser presents a Facebook i Twitter.

Josep Maria Planella, coordinador de la campanya, espera que se superi el número de 443 participants que es van acostar a donar sang la passada edició. "Animem a què tothom vingui, volem implicar al màxim de gent i mobilitzar a aquelles persones que no han donat mai sang. Posar el braç és feina de tots", comenta Planella. Les entitats organitzadores justifiquen la data triada argumentant que l'estiu és un dels moments crítics per al Banc de Sang, ja que les donacions disminueixen molt en trobar-se en dates en que fa molta calor o la gent és de vacances.