Coincidint amb la celebració del Dia Europeu del Càncer de Pell, que te lloc dissabte 13 de juny, la Fundació Roses Contra el Càncer posa en marxa la Campanya Audiovisual 'La Prevenció, La Millor Lluita'. Aquest dijous, als Cinemes Roses va tenir lloc la presentació de l'spot de la campanya amb què la Fundació vol recordar a la gent, sobretot al més joves, la importància de la prevenció per a evitar el càncer de pell.

L'anunci de la campanya es projectarà als Cinemes Roses i a Empordà TV, i la Fundació farà la màxima difusió entre els mitjans de comunicació audiovisuals i xarxes socials.

L'spot de la campanya ha estat realitzat amb la col·laboració desinteressada de la Carla Font Ruiz, Idoia Iriarte Gómara i Martí Palazón Prieto. Els actors i actrius novells que han participat (Marina Pujol, Laxmi Meléndez, Guillem Ribas, Capi Bolaños i Lluís Ribas), són gent de Roses que han participat gratuïtament.

La Fundació Roses Contra el Càncer, recorda que el sol és un bon aliat per a la salut, però l'exposició excessiva, especialment sense la protecció adequada, augmenta el risc de desenvolupar càncer de pell.

És molt important protegir els nens i joves atès que la seva pell és més sensible a la radiació ultraviolada. Encara que el melanoma és un dels càncers menys freqüents, és el càncer que està augmentant més en els últims anys. Tal com ens informa el Nou codi Europeu contra el Càncer, alguns càncers es poden evitar, i la salut en general pot millorar si s'adopta un estil de vida saludable. Aquest codi ens recomana la utilització de protecció solar i la no utilització del sol artificial.