8.753 persones han donat sang des del divendres 16 de gener i fins a aquest divendres al vespre en el marc de la Marató de Donants de sang 2.0. Les donacions han permès millorar les reserves després de la baixada que havien patit per les festes de Nadal. En aquests moments Catalunya té reserves de sang per a una setmana, situació que es considera normal. La marató ha tingut gran ressò a les xarxes socials, on, per exemple, l'etiqueta #MaratoDonantsCat s'ha utilitzat més de 5.000 vegades. L'equip d'Ambaixadors 2.0, ciutadans anònims que han ajudat el Banc de Sang a explicar la Marató, ha estat clau per difondre la necessitat de donar sang arreu.

L'hospital amb més activitat ha estat el Clínic de Barcelona, amb quasi 1.000 donacions, tres vegades més que en una setmana normal. Altres centres, com l'Hospital de Sant Pau, han aconseguit en una setmana quasi tantes donacions com en tot el mes de desembre.

L'objectiu de la Marató era arribar a 7.000 donacions per remuntar les reserves de sang, objectiu que s'ha superat àmpliament. El 20% de les donacions han provingut de persones d'entre 18 i 25 anys. Els responsables de la iniciativa, però, recorden que la sang caduca i conviden a seguir donant sang.

En aquest sentit, Enric Contreras, coordinador del banc de sang als hospitals, destaca que "l'epidèmia de grip que s'ha declarat a Catalunya i les baixes temperatures que es preveuen fan molt necessari que tothom que pugui vingui a donar sang".