13 de agost de 2020
13.08.2020

L'Empordà

Roses

Roses estrena una aplicació mòbil per la recàrrega de vehicles elèctrics

L'accés al servei del punt es realitza a través d'EVCharge

13.08.2020 | 12:16
L'estació de recàrrega a la Riera Ginjolers

Des d'aquesta setmana, l'Ajuntament de Roses posa en funcionament una nova aplicació mòbil per facilitar l'ús de les estacions de càrrega de vehicles elèctrics situats a la població. La recàrrega continua sent gratuïta i es pot realitzar a través de l'app EVCharge sense necessitat de disposar de targeta identificativa, tot i que les existents fins ara seguiran funcionant amb normalitat.

En el moment actual, Roses disposa de dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics situats al passeig Marítim (plaça de les Botxes) i a la riera Ginjolers (al costat de l'edifici de Telefònica). Amb una una potència de càrrega de 22 kw i 25 kw respectivament, permeten la càrrega de vehicles elèctrics en un període d'entre 2 i 4 hores.

Fins ara, per fer ús d'aquestes estacions elèctriques calia identificar-se mitjançant una targeta RFID de l'Aliança dels municipis per la interoperabilitat de l'ICAEN (Institut Català de l'Energia). Des d'aquesta setmana, l'Ajuntament de Roses agilitza l'utilització dels carregadors, posant en marxa un aplicatiu mòbil que ja no requereix l'obtenció de la targeta.

Per carregar els vehicles elèctrics, només cal estacionar el vehicle en una de les places reservades, obtenir l'accés al servei del punt mitjançant l'aplicació mòbil EVCharge i seguir les instruccions d'ús adherides al punt o que s'especifiquen a la pantalla de cada punt. Tot i així, els usuaris que disposen de targeta poden continuar fent-les servint com fins ara, tot i que a partir d'aquesta setmana l'Ajuntament de Roses ja no en repartirà més, ja que el nou aplicatiu permet tenir accés directe a les estacions del municipi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook