10 de agost de 2018
10.08.2018
Roses

Tradició i modernitat conflueixen en els sis dies de la festa major de Roses

Entre les novetats destaca el tribut a la discoteca Picasso i l'entrega de la Dracma a Francesc Falcó

10.08.2018 | 09:49
Un dels principals escenaris és l´antic càmping Bahía on es fan les barraques

Roses està de celebració. Aquest divendres comença la festa major d'estiu. Seran dies intensos d'activitats lúdiques i culturals on tradició i modernitat s'uneixen. Entre les novetats d'enguany destaca un concert tribut a la discoteca Picasso, la inauguració d'una exposició d'Eudald de Juana a Ca l'Anita i el reconeixement amb la Dracma de Plata, màxima distinció local, a Francesc Falcó, submarinista, pescador i col·leccionista, que fa pocs mesos va fer donació al poble de part de la seva col·lecció d'àmfores i ceràmica.

"És cert que la festa ens arriba en plena temporada turística, però els rosincs també s'hi apunten i en disfruten tant com poden", reconeix el regidor de Festes, Francesc Giner, que assegura que quan elaboren el programa "tenim en compte tots els públics per arribar a totes les edats".

On les diferents generacions de rosincs es troben, sobretot, és a l'antic càmping Bahía, un espai que, per Giner, "és ideal". Allà s'instal·len les atraccions de fires i, per descomptat, les barraques. N'hi ha catorze impulsades per les colles de Carnaval que aprofiten aquests dies per aconseguir finançament per elaborar, més endavant, les carrosses o pagar-se les disfresses. Allà s'hi pot anar a fer un most i a escoltar música. Aquest any, com a cap de cartell, hi haurà Muchachito, el dimarts 14, juntament amb Bananna Beach però també, aquest diumenge, s'ha ideat un tribut a la desapareguda discoteca Picasso de la mà de dos dels seus discjòqueis, César Meana i Daniel Gon. "Seran cinc hores seguides punxant la seva música", comenta Giner, que reconeix que "hi ha moltes ganes de festa". També s'ha programat Julay's i Zoo, divendres; Parrak i Seguridad Social, dissabte, i A Kontra Pelo i Autoput, dilluns 13.

Conèixer el patrimoni

Els espais patrimonials també són escenaris de la festa major. En aquest sentit, al castell de la Trinitat s'hi farà una visita guiada amb observació astronòmica inclosa, divendres a les nou del vespre; dos scape bunker, dissabte i diumenge, a les set de la tarda, i una visita teatralitzada amb Lord Cochrane com a protagonista –dissabte, a les deu del vespre–. No és l'única visita teatralitzada. També se'n farà una altra al Càstrum Visigòtic, divendres a les set de la tarda, i una altra sobre els codis secrets amb degustació de vins inclosa, dimarts 14 i dimecres 15 a les deu del vespre, a la Ciutadella. La festa es clourà el mateix dia de la Mare de Déu d'Agost amb un espectacle de focs artificials i ball amb Fugados de Alcatraz.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook