10 de agost de 2018
10.08.2018
Roses

Tradició i modernitat conflueixen en els sis dies de la festa major de Roses

Entre les novetats destaca el tribut a la discoteca Picasso i l'entrega de la Dracma a Francesc Falcó

10.08.2018 | 09:49
Un dels principals escenaris és l´antic càmping Bahía on es fan les barraques

Roses està de celebració. Aquest divendres comença la festa major d´estiu. Seran dies intensos d´activitats lúdiques i culturals on tradició i modernitat s´uneixen. Entre les novetats d´enguany destaca un concert tribut a la discoteca Picasso, la inauguració d´una exposició d´Eudald de Juana a Ca l´Anita i el reconeixement amb la Dracma de Plata, màxima distinció local, a Francesc Falcó, submarinista, pescador i col·leccionista, que fa pocs mesos va fer donació al poble de part de la seva col·lecció d´àmfores i ceràmica.

"És cert que la festa ens arriba en plena temporada turística, però els rosincs també s´hi apunten i en disfruten tant com poden", reconeix el regidor de Festes, Francesc Giner, que assegura que quan elaboren el programa "tenim en compte tots els públics per arribar a totes les edats".

On les diferents generacions de rosincs es troben, sobretot, és a l´antic càmping Bahía, un espai que, per Giner, "és ideal". Allà s´instal·len les atraccions de fires i, per descomptat, les barraques. N´hi ha catorze impulsades per les colles de Carnaval que aprofiten aquests dies per aconseguir finançament per elaborar, més endavant, les carrosses o pagar-se les disfresses. Allà s´hi pot anar a fer un most i a escoltar música. Aquest any, com a cap de cartell, hi haurà Muchachito, el dimarts 14, juntament amb Bananna Beach però també, aquest diumenge, s´ha ideat un tribut a la desapareguda discoteca Picasso de la mà de dos dels seus discjòqueis, César Meana i Daniel Gon. "Seran cinc hores seguides punxant la seva música", comenta Giner, que reconeix que "hi ha moltes ganes de festa". També s´ha programat Julay´s i Zoo, divendres; Parrak i Seguridad Social, dissabte, i A Kontra Pelo i Autoput, dilluns 13.

Conèixer el patrimoni

Els espais patrimonials també són escenaris de la festa major. En aquest sentit, al castell de la Trinitat s´hi farà una visita guiada amb observació astronòmica inclosa, divendres a les nou del vespre; dos scape bunker, dissabte i diumenge, a les set de la tarda, i una visita teatralitzada amb Lord Cochrane com a protagonista –dissabte, a les deu del vespre–. No és l´única visita teatralitzada. També se´n farà una altra al Càstrum Visigòtic, divendres a les set de la tarda, i una altra sobre els codis secrets amb degustació de vins inclosa, dimarts 14 i dimecres 15 a les deu del vespre, a la Ciutadella. La festa es clourà el mateix dia de la Mare de Déu d´Agost amb un espectacle de focs artificials i ball amb Fugados de Alcatraz.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook