10 de desembre de 2016
10.12.2016

40 Años
40 Años
Figueres

Comerç Figueres disposarà d'un comptador de flux de persones per tenir dades

La Fundació Comerç Ciutadà i la Generalitat han signat un conveni que afavorirà l'adquisició d'un aparell

11.12.2016 | 16:03
El comptador permetrà obtenir dades estratègiques.

Comerç Figueres comptarà amb un comptador de flux de persones gràcies a la signatura entre la Fundació Comerç Ciutadà i l'àrea de Comerç de la Generalitat de Catalunya.

La directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Muntsa Vilalta, i la presidenta de la Fundació Comerç Ciutadà, Maria Costa, han signat recentment un conveni de col·laboració per analitzar el model del comerç urbà i els valors socials i econòmics amb la finalitat d´optimitzar les polítiques i accions de suport a aquest sector a Catalunya.

Amb aquest acord, la Generalitat, a través del Consorci de Comerç Artesania i Moda (Ccam), aportarà 12.500 euros per a l´adquisició de vuit comptadors de flux de persones i la logística i formació del personal corresponent per al seu desenvolupament, ha informat en un comunicat.

Concretament, l´estudi es basarà en una radiografia del comerç urbà a nou ciutats entre elles Figueres, i s´analitzaran la mobilitat urbana en transport públic i privat, els locals comercials oberts i tancats i l´afluència de persones als carrers, tot amb el suport de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En virtud d'aquest conveni Comerç Figueres com associació integrant de la Fundació Comerç Ciutadà, comptarà amb un comptador de flux de persones i accedirà a la gestió del mateix per poder analitzar dades reals de trànsit de la ciutat.

"Ara podrem saber amb exactitud per exemple, quins són els itineraris freqüents a peu, quanta gent ens visita i la seva freqüència o com afecta el trànsit de gent en zones amb obres", afirma l'entitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema