01 de desembre de 2016
01.12.2016

40 Años
40 Años
Vilafant

L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, pren força per liderar el PSC gironí

Almenys dues candidatures es disputaran el lideratge i Marc Lamuà ha estat el primer en fer el pas

01.12.2016 | 20:00
Consol Cantenys, alcaldessa de Vilafant.

Com a mínim dues candidatures es disputaran el lideratge del PSC gironí, un fet que confirma que el proper 17 de desembre el partit farà primàries per escollir primer secretari. El diputat al Congrés per Girona, Marc Lamuà, és el primer que ha fet el pas i ha confirmat que presentarà candidatura. Lamuà comptarà de número 2 amb Maurici Jiménez, tinent d'alcalde a Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà). D'altra banda, diversos membres del partit han convocat una roda de premsa per dijous a la tarda, on donaran a conèixer els integrants d'una segona candidatura, on el nom de l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, es perfila com el favorit. L'actual primer secretari, Juli Fernández, ja ha anunciat que no es torna a presentar per focalitzar-se en la feina a l'alcaldia de Palafrugell i com a adjunt d'organització a nivell nacional.

El PSC celebrarà primàries per escollir el primer secretari del partit a la demarcació de Girona el proper 17 de desembre. Almenys dues candidatures concorreran al procés d'eleccions internes i el diputat al Congrés Marc Lamuà és el primer que ha fet pública la seva intenció de presentar-s'hi. A partir del dia 5 i fins al dia 10 de desembre, haurà de començar a reunir els avals necessaris per tirar endavant la candidatura, on l'acompanya de número 2 Maurici Jiménez. Cada candidat ha de comptar amb el suport de, com a mínim, un 20% dels militants.

Els noms que integren l'altra candidatura es coneixeran, presumiblement, dijous a la tarda. Diversos membres del PSC han convocat una roda de premsa a la seu del partit. Entre aquests, hi són l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, l'alcalde de Torroella de Fluvià, Pere Moradell, l'exsubdelegat del govern a Girona, Francesc Francisco-Busquets, l'alcalde de Sales de Llierca, Miquel Palomeras, i el primer secretari de l'agrupació d'Olot-La Garrotxa, Albert Bramon. El nom que pren més força per disputar la primera secretaria del partit a Lamuà és el de Consol Cantenys, que també és diputada a la Diputació de Girona.

L'actual primer secretari, Juli Fernández, ja ha anunciat que no es torna a presentar per focalitzar-se en la feina a l'alcaldia de Palafrugell i com a adjunt d'organització a nivell nacional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema