16 de setembre de 2016
16.09.2016

40 Años
40 Años
Transport ferroviari

Rull atribueix la fallida de TP Ferro a la manca d'inversions de l'Estat en el Corredor

El conseller recorda que l´Estat es va comprometre a culminar l´ample internacional entre València i França el 2015

16.09.2016 | 07:19

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha atribuït la fallida de TP Ferro, l´empresa concessionària que gestiona el túnel transfronterer de l´AVE, a la manca d´inversions del Ministeri de Foment en el Corredor Mediterrani. La companyia havia marcat un objectiu de pas de trens de 19.000 combois anuals, però l´any passat només n´hi van passar 800 "com a conseqüència de la demora de les inversions previstes", segons el conseller. Rull també ha recordat que l´any 2012 l´Estat va anunciar que el 2015 hi hauria ample internacional entre València i França en les dues vies actuals de línia ibèrica.

Rull ha reiterat que el Corredor Mediterrani és un tema prioritari per a Catalunya i s´ha referit al fet que el govern espanyol hagi anul·lat un contracte del tercer fil entre el Port de Tarragona i Castellbisbal, publicat aquesta setmana al Butlletí Oficial de l´Estat. També ha subratllat que Renfe Mercaderies ha transportat un 14% menys de mercaderies que l´any passat "quan l´exportació i l´activitat econòmica està creixent arreu, especialment al Corredor Mediterrani".

Per a Rull són "males notícies" que "demostren, una vegada més", la "manca d´interès" de l´Estat per una infraestructura "considerada prioritària" per la Unió Europea, i amb una importància "cabdal" per a Catalunya i "tot l´eix mediterrani".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook