24 de abril de 2016
24.04.2016
En el tram gironí

Enxampen membres d'un grup criminal dedicat a robar a turistes a l'AP-7

Els lladres, organitzats, busquen cotxes de gamma alta, enganyen els propietaris i s´emporten tota mena d´objectes de valor

24.04.2016 | 17:31

Els Mossos d´Esquadra treballen per intentar desmantellar un grup organitzat format per persones d´origen albano-kosovar que des de fa unes setmanes es dediquen a robar a turistes que estacionen o paren uns instants en àrees de servei gironines de l´AP-7, principalment a prop de la Costa Brava. De moment, els agents han aconseguit enxampar alguns dels seus membres però el grup, ben articulat, continua actuant en aquesta zona. Els lladres lloguen cotxes per cometre els robatoris. Llavors, busquen vehicles d´alta gamma, amb matrícula estrangera, i aprofiten que només hi ha una o poques persones a l´interior dels turismes per fer de les seves. S´inventen que el cotxe té alguna roda punxada o un problema mecànic per despitar al propietari i fer-lo sortir del vehicle, llavors un dels membres de la banda aprofita el moment per emportar-se bosses, telèfons, diners o objectes de valor de l´interior del cotxe. Només des del mes de març ja s´haurien registrat una cinquantena d´intervencions relacionades amb aquests fets.

Aquests darrers dies haurien passat a disposició judicial alguns dels membres d´aquesta banda criminal, ben organitzada, que des de fa setmanes porta de bòlit als Mossos d´Esquadra. En aquest sentit, la policia catalana han creat una unitat especial per investigar aquesta mena de robatoris en àrees de servei de l´autopista AP-7, una via que travessa tot Catalunya, davant l'augment alarmant d'aquests casos. Principalment, la majoria de robatoris s´han registrat a les comarques gironines, sobretot prop de la Costa Brava, tot i que també s´han detectat fets similars per les comarques tarragonines.

D´entrada, fonts properes al cas assenyalen que els integrants del grup són albano-kosovars que viuen a la zona metropolitana de Barcelona i que lloguen cotxes per cometre els robatoris. Es tracta de persones sense documentació ni nacionalitat espanyola. Sempre van en grups de dos o tres, busquen cotxes amb matrícula estrangera i es fixen en matrimonis d´edat avançada que portin joies a sobre, persones grans que viatgin soles o famílies que disposin d´un vehicle de gamma alta.

Els lladres aturen el seu vehicle al costat del cotxe de les víctimes i els alerten que tenen un problema mecànic, una roda punxada o creen qualsevol distracció. Els propietaris dels cotxes, de bona voluntat, obren la porta i surten del vehicle per veure què passa o confirmar quin problema hi ha.

És en aquell moment quan un altre membre de la banda, que ja estava preparat, aprofita per obrir una altra porta del cotxe – la de darrere o la del copilot- i emportar-se diners, bolsos, bosses de mà o tota mena d´objectes de valor que hi hagi a l´interior del cotxe. Si el propietari s´adona del que està succeint, el grup ràpidament es replega, agafa tot el material sostret i fuig del lloc corrents.

Es dóna el cas que ara fa unes tres setmanes, el grup va actuar conta un matrimoni originari de Romania que s´havien aturat un instant en una àrea de servei de les comarques gironines. El marit havia anat al lavabo i dins del cotxe es va quedar la dona, esperant-lo. Els lladres van distreure-la i van aconseguir agafar-li el seu bolso. No obstant això, la senyora va córrer ràpidament en direcció al vehicle dels lladres i va aconseguir atrapar la seva bossa des de la finestreta. La dona va resistir-s´hi però finalment va haver de deixar anar les seves pertinences després d´haver estat arrossegada durant uns metres pel vehicle dels lladres, que va donar-se a la fuga. En aquesta ocasió, el responsable de la gasolinera va aportar detalls de la matrícula del vehicle però les imatges de les càmeres de seguretat eren de mala qualitat. En un altre cas, els lladres es van emportar 2.000 euros i diverses joies d'un altre cotxe.

Es dóna el cas que els lladres busquen estrangers per així reduir al màxim possible les possibilitats que les víctimes presentin denúncia o que el cas vagi a més perquè les víctimes normalment només estan de pas, no avisen a la policia i continuen el seu trajecte . Des del mes de març, s´han registrat una cinquantena d´intervencions relacionades amb aquests fets.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema