26 de agost de 2015
26.08.2015
Regulació nàutica

Port de Roses avara una nova llanxa de control del fondeig

En total s'han instal·lat 187 boies repartides entre Canyelles Petites, Bonifaci, Almadrava, Montjoi, Calitjàs, Pelosa i Jòncols

26.08.2015 | 12:29

Aquest dimecres al matí ha tingut lloc a les instal·lacions del Port Esportiu de Roses el "bateig" de la nova embarcació "Port Roses Tres", adquirida per dur a terme el control i el barqueig de terra propis del nou sistema de fondeig de Roses, implantat en compliment de les recentment renovades lleis de Costes i de Navegació Marítima.

Des de finals del mes de juny, l'empresa municipal Port de Roses SA, s'ha fet càrrec de la instal·lació i gestió del nou servei de fondeig destinat a satisfer la demanda de les embarcacions que naveguen pel litoral rosinc.

L'Ajuntament de Roses ha inclòs en el Pla d´Usos de Platges del municipi l´establiment dels anomenats "camps de boies", amb els quals s'han regulat els punts de fondeig que cada espai posa a disposició dels navegants, dels quals poden fer ús en format de lloguer.

En total s'han instal·lat 187 boies repartides en set camps de boies a Canyelles Petites, Bonifaci, Canyelles Grosses o Almadrava, Montjoi, Calitjàs, Pelosa i Jòncols, la major part d'elles a les tres cales urbanes. Els "trens de fondeig" s´han adaptat a les característiques pròpies de cada espai i cada camp de boies s´ha dimensionat en funció de la viabilitat i sostenibilitat econòmica i del respecte per a la salvaguarda dels valors ambientals, tant pel que fa a les cales urbanes com per a la resta.

La nova embarcació que avui s'incorpora al servei és d'estructura semirígida i té 7,30 metres d'eslora, està dotada d'un motor de 200cv de potència i compta amb l'equipament necessari en matèria de seguretat i comunicacions per atendre les funcions a desenvolupar.

Tota la gestió i informació sobre els serveis portuaris, amarratges i fondejos, reserves i venda de drets preferents d´ús, es desenvolupen a les oficines del port i a través de la pàgina web (www.portroses.com).

Actualment la societat municipal Port de Roses S.A, compta amb una plantilla fixa de 13 llocs de treball, entre personal de direcció, administratiu, de vigilància i de marineria, en aquest cas amb diferents especialitzacions, patrons i submarinistes. En temporada d´estiu aquesta plantilla arriba a les 24 persones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema