26 de març de 2015
26.03.2015
Memòria històrica

Lorenzo i Llorenç publiquen 'Morts per la República Catalana'

Demanen justícia i amplien la llista de represaliats, ara a municipis com Palamós i Tortellà

27.03.2015 | 13:53
Fill i nét de Joan Molins, veí de Tortellà, represaliat

Morts per la República Catalana és el dotzè llibre d´Aïda Lorenzo i Esther Llorenç, presidenta i secretària respectivament de l´Associació de Represaliats pel franquisme. Les autores continuen recopilant una memòria definitiva dels ciutadans executats pel règim franquista a la demarcació de Girona.
El nou volum, publicat per Curbet Edicions, recupera un llistat de persones afusellades i empresonades naturals i veïnes de Palamós, Tortellà, Bonmatí i Sant Joan de les Abadesses.
"Volem justícia i reconeixement, no venjança", expliquen un cop més les autores d´aquest nou volum davant la tasca de recordar i sobretot no oblidar totes aquelles persones que van sofrir la repressió franquista i que encara avui no han rebut cap reconeixement ni homenatge oficial.
Aïda Lorenzo i Esther Llorenç, mare i filla, representen 750 famílies d´afusellats o empresonats pel franquisme. Fa tretze anys que realitzen una feina imparable que té un objectiu final: aconseguir que s´anul·lin els consells de guerra, obrir les fosses comunes i recuperar els cossos. "Busquem justícia, per girar full", assenyalen.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook