13 de maig de 2010
13.05.2010
Primera Regional

La Unió a Preferent!

El Figueres jugarà la campanya vinent a Preferent després de fer-ho per darrera vegada la 1976-77

10.05.2010 | 18:07
El Figueres jugarà la campanya vinent a Preferent després de fer-ho per darrera vegada la 1976-77

La Unió ha certificat aquest dissabte a la tarda l'ascens a la Regional Preferent, i el títol matemàtic de 1a Regional, gràcies a la plàcida victòria contra l'EF Bosc de Tosca (3-0), amb un "hat-trick" de Jordi Cruz i una graderia amb prop de mig miler d'espectadors.

Petards, càntics, aplaudiments, abraçades i remullades al vestidor -ben pocs se n'han salvat- han acompanyat els instants posteriors al xiulet final del col·legiat. El Figueres jugarà la campanya vinent a Preferent després de fer-ho per darrera vegada la 1976-77, amb Antoni Pagès de president i Pepe Pinto primer, i Hanke, després, com a entrenadors.

El segon "match-ball" dels de Marcel·lí Coto ha durat un sol període, el temps que han necessitat Jairo i Cruz per endreçar el marcador. L'EF Bosc de Tosca, que no s'ha aronsat, només ha pogut aplaudir l'1-0, que ha arribat després d'una excel·lent combinació -forjada des de la línia defensiva- en què Jairo, traient el nas a l'àrea rival com una fletxa, ha donat el gol fet a Cruz, que ha empès el cuir a la xarxa (18'). L'equip unionista s'ha sentit molt còmode amb el resultat favorable i l'ascens més a prop, i el bon criteri i l'atreviment dels garrotxins, que no han tingut por a mirar a la cara al porter Sergio, hi ha ajudat. Jairo, en una acció en què, escurat a la dreta, s'ha quedat sense angle i ha acabat perdent la pilota (20'), i una internada de Luque per l'esquerra que s'ha quedat sense premi tot i que la centrada s'ha passejat per l'àrea petita (24') han exemplificat una fase d'anades i vingudes en què el Bosc de Tosca també ha participat. Els visitants han fet treballar Sergio de valent en dos tirs consecutius, d'Arbusà (25') i Cros (26').

Curiosament, quan la parròquia aronsava el nas perquè als de casa els durava poc la pilota ha arribat el 2-0, novament de Cruz, que ha recollit una pilota tot sol i davant del porter Molas l'ha superat per baix (37'). Amb la nevera del cava mig oberta, el golejador de la tarda s'ha regalat un "hat-trick". Cruz ha tornat a fer-se seva una pilota perduda al mig del camp, i l'ha cedit a Jairo, que s'ha presentat davant del porter però, gens egoïsta, s'ho ha repensat i ha tornat a donar el gol amb un llaçet al "pitxitxi" de la tarda, que no ha perdonat (44').

El segon temps... ha sobrat. Uns, fent el compte enrere, i els altres, pregant perquè el sac no s'omplís més. De tota manera, Jairo ha tingut un parell d'oportunitats que haurien fet justícia als mèrits del menut davanter blanc-i-blau en cas d'haver topat amb la xarxa -primer, sense angle, ha rematat al pal dret (50') i després ha estavellat un tir al cos del porter (54'). Bolasell també ha volgut afegir-se a la festa, però el seu cop de cap l'ha pogut rebutjar el porter (79'). D'aquí al final, records d'una temporada rodona que apropa la Unió al seu destí.

UE Figueres: Sergio, Salazar (Sergi Arranz, 55'), Bolasell, Joel, Christian, Marc Arranz (Héctor, 63'), Albert Ramos (Gasull, 70'), Sergio Casanova, Luque (Panareda, 55'), Jairo i Cruz (Robert, 80').

EF Bosc de Tosca: Molas, Marc, Pere Anglada (Jordi Anglada, 23'), Dorca, Darné, Arbusà, Galobardes, Cros (Rodri, 70'), Gil, Vila (Vilarrassa, 64') i Bassagañes (Serrat, 51').

Àrbitre: José Antonio Valenzuela, amb Sergio Ahsayane i Sebastián Güibas com a assistents. Cap amonestació.

Gols: 1-0: Cruz (18'); 2-0: Cruz (37'); 3-0: Cruz (44').

Públic: Prop de mig miler d'espectadors, entre els quals l'alcalde de la ciutat, Santi Vila, i els regidors Francesc Canet i Quim Ferrer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook