13 de desembre de 2009
13.12.2009

L'Empordà

13D Consultes sobiranistes

El PP valora les consultes com una 'pressió més' al TC

Adverteix Zapatero que poden tenir 'transcendència' política

13.12.2009 | 16:25

El vicesecretari general de Comunicació del PP, Esteban González Pons, ha afirmat aquest diumenge des de Santander que les consultes independentistes que se celebren a 170 municipis de Catalunya suposen 'una pressió més' al Tribunal Constitucional que té sobre la taula el recurs del PP a l'Estatut.

En declaracions a la premsa, González Pons també ha lamentat la 'indiferència' amb què considera que el govern espanyol aborda aquests processos. Per aquest motiu ha advertit que tot i que les consultes no tenen validesa legal, sí poden tenir 'molta transcendència política'.

González Pons ha fet aquestes manifestacions des de Santander on aquest diumenge ha participat en un acte del Comitè de Direcció del PP. El vicesecretari general de Comunicació dels populars ha volgut respondre les manifestacions de Manuel Chaves, que aquest matí ha afirmat en una entrevista a la Cadena Ser que les consultes no tenen 'cap valor' i són simplement 'actes de propaganda política'. Segons Chaves, les consultes no gaudeixen de la 'validesa, ni la naturalesa, ni el nivell de referèndum', i per al govern espanyol 'no tenen cap caràcter ni consultiu ni vinculant'.

El vicesecretari de Comunicació del PP ha respost que tot i que no tenen cap validesa legal, 'un referèndum com aquest té tanta validesa política com una vaga de fam, que tampoc té transcendència legal, però no obstant políticament pot resultar demoledora'. I és que segons González Pons, els processos que han tingut lloc a Catalunya 'políticament poden tenir molta transcendència'.

En aquest marc, ha lamentat el que considera una manca de voluntat d'acció de l'executiu espanyol davant les consultes, així com el 'deixar fer' dels socialistes catalans. En aquest sentit ha criticat el discurs del PSC respecte al Tribunal Constitucional tot apuntant que 'sembla' que al discurs del Partit Socialista 's'ha instal·lat la idea' que el TC ha 'd'adaptar' la Constitució a l'Estatut.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook