Paral·lel 46

Les vacances petites

«La Setmana Santa és un bon baròmetre per calcular com pot ser la temporada d’estiu. A casa nostra, es vigila molt aquests dies i sembla que el resultat és realment bo.»

Alfons Martínez Puig

Alfons Martínez Puig

Sé que aquests dies de setmana santa, han estat una prova pilot per al que ha de ser el proper estiu. Ningú volia especular però el bon temps i les expectatives han fet que aquests dies hagin estat més que bons, i amb unes xifres de visitants històriques ja que han superat a les d’abans de la pandèmia, les de 2019.

L’any 2022 va ser extraordinari, i aquest 2023 va de camí a ser també excepcional. La DGT (Direcció General de Trànsit) anunciava que a partir de les 15:00h del dimecres 5 d’abril fins la tarda del dilluns de Pasqua, hi hauria prop de 9’5 milions de desplaçaments en cotxe. I des del 31 de març, més de 16 milions de desplaçaments a tot Espanya. A Barcelona, cues de més de 12 km per sortir en direcció nord, a banda de la resta de destinacions per la resta de Catalunya.

La Setmana Santa és un bon baròmetre per calcular com pot ser la temporada d’estiu. A casa nostra, es vigila molt aquests dies i sembla que el resultat és realment bo. A Figueres, per exemple, el divendres sant era a vessar de gent passejant per la ciutat, dinant als restaurants, prenent l’aperitiu a les terrasses o fent cua al Museu Dalí; desconec les xifres de les pernoctacions. A més, cal afegir que el Festival Còmic ha contribuït no només a prendre’ns-ho amb bon humor, sinó a què la ciutat tingui un atractiu afegit per aquells que ens venen a visitar.

A la resta de la comarca cal esperar que també. Cal comptar amb les segones residències i el bon temps que permet fer diverses activitats a l’aire lliure, també hi ha contribuït. En alguns casos, es frega la plena ocupació i les perspectives han millorat respecte l’any passat.

Malgrat els nefastos auguris, que preveien una mena de armaggedon o fi del món cap el setembre, el cert és que les coses han anat prou bé i sembla que –si no passa res d’extraordinari– continuaran anant bé. És el que sol passar a vegades, que allò que es vol que passi no passa, i el que no es vol que passi, doncs passa. Res de nou, sota el sol.