Empordà

Empordà

Núria Galimany i Granés

Proximitats reals

"Poder viure a Figueres i caminar per Figueres sense por, i deixant de banda eslògans que no s’acompanyen de la millor gestió per part d’un govern municipal que no ha aconseguit ni dibuixar un futur ni connectar il·lusions"

Davant la proximitat d’un nou curs acadèmic polític i social, les famílies fem previsions de cares a possibles redreçaments estructurals que ens obligaran a reinventar-nos i a entendre que les nostres proximitats són el millor aliat. Els nodes econòmics i energètics de les macro decisions esdevingudes arran dels conflictes internacionals ens estan colpejant humanament i econòmicament. I és la política municipal, la més propera, la que ha de donar respostes a totes i cadascuna de les demandes de les persones.

El «Figueres fem-la millor» que confetitza places i carrers ha quedat reduït a un confeti tutti colori que s’ha vist enfosquit per la por que sentim les dones a caminar, a passejar i a fer vida a Figueres a certes hores de dia i a moltes hores de nit.

El Pla d’Igualtat municipal de Figueres 2017-2021 i documents complementaris establia i assenyalava vint-i-un espais insegurs relacionats amb la foscor, la solitud, la brutícia, els punts sense visió, l’assetjament, el tràfic de drogues i els grups d’homes, que provocaven sensació d’inseguretat. Aquesta inseguretat s’ha estès i totes sabem que no és una qüestió de sensacions, és una qüestió d’evidències que hem viscut directament o indirectament.

Haver entronitzat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Figueres una imatge de dona amb el puny alçat i que semblaria que crida algun eslògan (?) amb ràbia, ni ens representa ni ens fa més dignes ni aporta cap solució.

El «Figueres fem-la millor» és el de la proximitat, el de poder viure a Figueres i caminar per Figueres sense por, i deixant de banda eslògans que no s’acompanyen de la millor gestió per part d’un govern municipal que no ha aconseguit ni dibuixar un futur ni connectar il·lusions.

El «Figueres fem-la millor» real és el clam de totes nosaltres que estimem Figueres i volem una Figueres millor per als nostres fills!

Compartir l'article

stats