Cinc articles dedicats a parlar -en positiu- de la nostra Figueres, podria continuar i de ben segur que tindria temàtica per escriure molt més, però aquest serà el darrer de la sèrie. I, per descomptat, escriure de futur, de la Figueres del 2030 i fins i tot més enllà.

Per tant, parafrasejant Martin Luther King: I have a dream. Jo tinc un somni, en el qual m'apareix clarament la Figueres del futur, llegiu:

M'imagino una Figueres consolidada plenament com a ciutat de progrés, capdavantera, terra d'oportunitats, i en la qual es visqui bé. Una ciutat en la qual ningú pateixi talls de llum, en què la pobresa sigui cada vegada més residual, on no existeixi inseguretat, en la qual la neteja i la recollida selectiva funcionin com cal. Una ciutat en què els joves trobin oportunitats i l'atur es redueixi al mínim. En definitiva, una ciutat molt millor, molt més justa, i plena de vida i activitat social. On la Cultura sigui un dels trets distintius d'aquesta, en què el comerç i l'hostaleria ofereixin experiències engrescadores, on sigui un plaer passejar, fer un cafè o dinar en un dels seus fantàstics restaurants.

També una ciutat que haurà canviat profundament, amb l'impuls de la Universitat, i el seu nou Campus Universitari, amb facultats d'Art, de Turisme, de Comerç, d'Enologia, Fisioteràpia... Amb una FP consolidada i orientada cap a la logística, el comerç, l'hostaleria, i la sanitat. Amb un gran hospital comarcal convertit en universitari, ampliat i millorat, amb nous serveis i un gran centre de recerca especialitzat en dieta mediterrània i en geriatria. Amb un parc tecnològic extensió del @22 que acollirà empreses de nova creació, start-ups i multinacionals, amb centres d'investigació i vivers d'empreses, a 50 minuts en AVE de Barcelona.

Un Centre logístic al Polígon del Far/Vilamalla de primera divisió amb grans operadors, i plenament desenvolupat amb les millors comunicacions amb Europa. I tot això acompanyat de solucions definitives als grans temes de ciutat de sempre. Una Sala Edison renovada, un castell de Sant Ferran aprofitat al màxim, unes vies tretes del mig de la ciutat, un nou pavelló esportiu plenament operatiu, una nova residència de gent gran, un Casino Menestral en plena activitat. Un centre ciutat pensat per a les persones, una xarxa de carrils bici adient, i una transformació energètica total basada en energies renovables (solars).

Una Figueres Genial i Surrealista, i que continuarà exercint el seu rol de capital de l'Alt Empordà i ciutat clau en l'espai transfronterer entre Perpinyà i Girona. Somieu amb mi, és gratis!