Des del passat mes d'octubre de 2020, el grup municipal de Junts per Figueres, i jo mateix com a portaveu, estem alertant de l'augment d'impostos del govern quadripartit i del que suposaria per a les economies familiars, comerços i petites empreses.

Puntualment, l'1 d'abril ha arribat el primer rebut de l'IBI de l'any, un 30% de l'import total per qui ho té domiciliat, amb el corresponent increment d'un 6,5%, i amb el rebut, l'enuig de molts figuerencs que no s'ho creien fins que ho han vist negre sobre blanc en forma de rebut bancari.

Però més enllà d'aquest augment, molts ens hem trobat una sorpresa afegida, i és que els rebuts d'IBI corresponents a aparcaments i trasters, habitualment inferiors a 100?€, no s'han fraccionat com es feia fins ara, i s'ha cobrat aquest import íntegrament l'1 d'abril. Fet que agreuja encara més la situació en la qual s'han trobat moltes famílies, i que, com no podria ser de cap altra manera, hem elevat a queixa al ple i esperem que no es repeteixi l'any que ve.

En moments en els quals les famílies, autònoms i petites empreses miren al detall cada rebut i cada despesa, no podem afogar-los encara més amb despeses inesperades.