En el passat ple es va tornar a viure una situació que ja comença a ser habitual des que el govern quadripartit està al capdavant de l'Ajuntament de la ciutat. Sembla que aquest govern segueix sense entendre quin és el seu lloc i el seu paper, així com el que li correspon a l'oposició, malgrat que ells la van exercir amb contundència durant els mandats anteriors.

De la mateixa manera que la ciutadania té drets i obligacions, els representants públics també en tenim. El govern municipal té dret a prendre les decisions que consideri i governar, i el deure de rendir comptes, informar i comunicar les seves accions als figuerencs. L'obligació de l'oposició és la de fiscalitzar l'acció del govern, requerir explicacions, escoltar la ciutadania i denunciar públicament el que consideri que no s'està fent correctament.

Lamentem de nou la manca d'informació, diàleg i transparència del govern quadripartit, i els recordem que el menysteniment cap als regidors de l'oposició, ho és també cap a tots els figuerencs i figuerenques, que cada vegada es troben més decebuts i desconnectats de l'Ajuntament que el representa, i el que és pitjor, de la seva ciutat.