Fa una setmana, en un Congrés Extraordinari celebrat telemàticament, s'escollien els representants de la nostra comarca per a la llista electoral d'Esquerra Republicana de Catalunya a les comarques gironines, una candidatura que encapçalarà l'actual consellera Teresa Jordà. Pot sorprendre a certa gent que l'Anna Torrentà, alcaldessa d'Ordis -un poble d'uns 370 habitants amb qualificació de micropoble-, en resultés elegida en primer lloc.

La comarca amb més municipis de Catalunya, amb una capital com Figueres i poblacions com Castelló d'Empúries, Roses, Llançà o l'Escala, aposta per una noia d'Ordis de tota la vida, com diu ella mateixa, amb una gran capacitat de treball, d'implicació i d'empatia. I, per sobre de tot, una gran estima pel seu territori, el nostre! L'Empordà!

L'Esther Piris de Castelló, en Xavi Camps de Palau de Santa Eulàlia i en Guillem Cusí de Llançà, acompanyaran l'Anna. Una bona representació de la comarca en què, a algun despistat, li pot sobtar l'absència de representativitat directa de la capital, on actualment governem. I és aquesta una raó de pes. Vam apostar fort per una ciutat amb moltíssimes coses per canviar i massa feina per fer (ja quan la Covid-19 no existia!), s'està treballant fort i bé, amb un equip encapçalat per l'alcaldessa, Agnès Lladó. El «Sí, a Figueres» era molt convençut.

Fins i tot, encara pot sorprendre més quan es veuen els cops de colze que hi ha en altres partits figuerencs, protagonitzats per certs regidors, per una bona situació a la graella de sortida de les candidatures respectives. Allò de les plataformes de llançament que alguns han utilitzat massa descaradament des del consistori figuerenc les darreres legislatures. M'atreveixo a dir que la secció local, que tinc l'honor de presidir, està molt il·lusionada amb la possibilitat de veure com a diputada una persona experimentada en el món local; de ferms valors feministes, socials i independentistes; que en el seu micropoble porta l'alcaldia a l'escola o hi incentiva i dinamitza personalment grups de dones en la lluita contra la violència de gènere o intenta trobar l'equilibri entre les energies renovables i la conservació del territori; que laboralment té un ampli contacte de primera mà amb el món empresarial; i amb molts més valors que de ben segur encara hem de descobrir. En definitiva, una tot terreny, que pot representar la nostra comarca amb el cap ben alt i d'una manera molt digna, arreu on vagi. I el més important de tot, sense deixar de ser l'Anna d'Ordis.