14 de setembre de 2020
14.09.2020
L'Empordà
CRÒNICA

Ruta dels 4 refugis de la Tramuntana

En Jep Coromines ha estat implicat des de l'inici i n'ha escrit aquesta crònica

14.09.2020 | 13:14
Els corredors participants van fer la ruta en una única jornada

Durant la ruta dels 4 refugis de la Tramuntana es van adequar 14 punts d'avituallament, coberts amb membres del Centre Excursionista Empordanès i amb persones com en Jep Coromines.

Divendres 11 Setembre de 2020. 18:31h Refugi de Can Nou. El primer dels quatre. Un inici dur cap al coll del Bassegoda, Costoja, Menhir de Dona Morta per arribar al sostre de la comarca amb els seus 1443 m, El Moixer. Amb tota la ruta per davant. Una bona declaració d'intencions.

En plena nit descens cap al segon refugi de la Ruta, Les Salines, Coll de Lli per entrar a la Catalunya del Nord fins al poble de Les Illes. Els participants varen començar un seguit de puja i baixa, Coll de Panissars, Pertús i la Cantina a Requesens o va començar a clarejar, per arribar al tercer refugi, el Forn de calç. Sense dormir en cap moment varen travessar l'albera de cap a cap fins a arribar al quart i definitiu refugi de Banyuls.

Segona parada llarga per valorar les forces, alimentar-se i encarar una part de desgast físic molt important fins a arribar a Montperdut, entrada del Parc Natural del Cap de Creus. És en aquest punt a les 15:00 h que els quedava la part més calorosa amb quasi 100 km a les cames. Els set participants varen passar per Mas Ventós i Serra Verdera per iniciar el descens final cap a la Ciutadella de Roses, punt final de la travessa.

19:56 h Dissabte 12 de setembre 2020.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook