Divendres 11 Setembre de 2020. 18:31h Refugi de Can Nou. El primer dels quatre. Un inici dur cap al coll del Bassegoda, Costoja, Menhir de Dona Morta per arribar al sostre de la comarca amb els seus 1443 m, El Moixer. Amb tota la ruta per davant. Una bona declaració d’intencions.

En plena nit descens cap al segon refugi de la Ruta, Les Salines, Coll de Lli per entrar a la Catalunya del Nord fins al poble de Les Illes. Els participants varen començar un seguit de puja i baixa, Coll de Panissars, Pertús i la Cantina a Requesens o va començar a clarejar, per arribar al tercer refugi, el Forn de calç. Sense dormir en cap moment varen travessar l’albera de cap a cap fins a arribar al quart i definitiu refugi de Banyuls.

Segona parada llarga per valorar les forces, alimentar-se i encarar una part de desgast físic molt important fins a arribar a Montperdut, entrada del Parc Natural del Cap de Creus. És en aquest punt a les 15:00 h que els quedava la part més calorosa amb quasi 100 km a les cames. Els set participants varen passar per Mas Ventós i Serra Verdera per iniciar el descens final cap a la Ciutadella de Roses, punt final de la travessa.

19:56 h Dissabte 12 de setembre 2020.