Messi és patrimoni de la història del Barça i del futbol. Qualsevol aficionat a aquest esport de masses ha pogut gaudir durant molts anys d'aquest jugador considerat d'una altra galàxia. Tothom a qui realment li agrada el futbol reconeix que Messi ha estat i encara és un dels millors jugadors del món. Per tant, jo sempre estaré agraït i content d'haver pogut veure en directe partits inoblidables, on el petitó creava jugades meravelloses, resolia partits complicats i sempre responia al terreny de joc.

Messi sempre serà patrimoni del Barça i del futbol mundial. La directiva actual, amb el president Bartomeu al capdavant, l'ha empès a una situació insostenible i increïble. La manca de projecte esportiu, de direcció i, en definitiva, la caiguda de la institució, fins al ridícul històric del 8-2 a quarts de finals de la Champions, contra el Bayern Munic, ho han dinamitat tot. En futbol, els resultats són importants, es pot perdre o guanyar, però mai es pot fer el ridícul. El president, l'endemà del ridícul europeu havia de dimitir i convocar eleccions, però va preferir fugir cap endavant i portar un nou entrenador, Ronald Koeman, una llegenda del club, que encara no entenc com ha acceptat. A mi m'agrada en Koeman, però s'ha posat enmig d'un vesper, que el pot deixar molt malparat.

D'altra banda, que Messi faci un burofax per anunciar que vol deixar el club gratis és una maniobra legal però de gust pèssim, que ens pot abocar a un conflicte jurídic, ja que segons el contracte això s'havia de comunicar abans del 10 de juny passat. Una demostració més de la incapacitat d'aquest president per pactar una sortida elegant del millor jugador de la història del club. Messi ha trencat amb el president i l'actual directiva, això és clar. Ara caldria saber si Messi es quedaria al club en el cas de que Bartomeu dimitís immediatament o bé si voldria igualment marxar, en quin cas caldria pactar una solució beneficiosa per a ambdues parts. Quan escric aquestes línies hi ha rumors sobre una dimissió immediata de Bartomeu, potser quan llegiu l'article aquesta ja s'haurà produït, potser no, però el que cal és buscar la millor solució per al nostre jugador icònic, sigui la que tots voldríem -que es quedi- o una sortida honorable -si marxa.

El FC Barcelona és una de les institucions més importants del país, un ambaixador de Catalunya reconegut a tot el món, sempre s'ha dit que el Barça és més que un club, i la seva importància i repercussió estan fora de tot dubte. Un club amb una història centenària en la qual han passat mil i una coses, ara tornem ha estar en hores baixes, però que ningú dubti que remuntarem.

Jo des de ben petit he estat del Barça, i ho continuaré essent fins que em mori; diuen que el teu club de futbol és una de les poques coses que t'acompanya tota la vida, i la seva història també. Un gran club, que les ha vist de tots colors. Visca el Barça i Visca Catalunya.