Una de les cançons més conegudes de The Rolling Stones és Start Me Up. La versió llançada ara fa trenta-nou anys era el resultat de l’evolució d’una enregistrada a Munic el 1975, amb el nom Never Stop, i que només tres anys més tard seria novament adaptada i batejada com Start It Up. Part d’a­quell enregistrament, com algunes veus i la bateria, es va fer al bany dels estudis de Nova York on va prendre forma la gira American Tour. Una anècdota comparada amb com s’han enregistrat alguns àlbums i clips durant els recents dies de confinament.

La cançó s’ha convertit en un dels himnes dels Stones i en l’obertura obligada de les seves actuacions. També hi ha qui recordarà que va servir per promocionar el sistema operatiu que va canviar la manera amb què encara avui treballem amb els nostres ordinadors, amb el permís d’Steve Jobs i Apple. Start Me Up va ser la banda sonora del llançament de Windows 95 de Microsoft, el 24 d’agost del 1995, en clara referència a la tecla Inici que apareix a les nostres pantalles. Un altre gran, Brian Eno dels Roxy Music, va ser el pare dels sis segons musicals que acompanyarien l’arrencada dels nostres PC a partir d’aquell dia.

L’arribada de Windows 95 va coincidir amb l’increment de notorietat de la World Wide Web. Mosaic i Netscape eren els navegadors més populars en aquelles beceroles d’un pastís que Microsoft també cobejava i així va néixer Internet Explorer. Una decisió que li costaria moltes denúncies per monopoli salvades a cop de talonari. Onze versions més tard, la firma de Bill Gates acaba d’anunciar que l’agost del 2021 abandonarà el seu Explorer per centrar-se en el nou Edge.

Molt ha canviat Internet des de llavors. Una evolució que les institucions semblen desconèixer perquè, avui en dia, moltes operatives electròniques només són accessibles amb el veterà navegador de Microsoft. Estaria bé que aprofitessin l’ocasió per impulsar una administració electrònica que estigui, realment, al servei de les persones.