Sí. Estic cansada de tant coronavirus. Mires els informatius i en aquest moment sembla que només hi ha dues coses en el món: el coronavirus i la Champions, també marcada pel coronavirus.

Del coronavirus en sabem tant que ja no en sabem res. Segueixen havent-hi comentaris i explicacions contradictòries entre polítics i alguns sanitaris i investigadors, persones prou enteses en el tema que asseguren que, en aquests moments, l'augment de "contagiats" és per la quantitat de proves que es fan i que és normal que molts ciutadans donin positiu, i que això ni implica gaire res més. Mentrestant, els serveis informatius només parlen de grans xifres absolutes, aquí i a tot el mon, sense gaire explicacions complementàries. I també ens recorden totes les restriccions i prohibicions..., i ens expliquen les aprovades recentment..., com si no en tinguéssim ja prou. De veritat fan falta?

Estem a l'equador d'un estiu ben estrany on el turisme, en el qual hem basat tota la nostra economia, s'ha ensorrat... Potser ens ha faltat capacitat d'encetar noves fites? Hem tingut falta de visió col·lectiva vers un futur diferent? Ens hem instal·lat en la comoditat? Algú hauria d'estudiar-ho ben estudiat...

Ara també s'acosta l'inici escolar i el garbuix és total. Ningú sap exactament què haurà de fer ni com. I per les explicacions que donen sorgeixen les preguntes inevitables: què passa si envien la mainada a fer quarantena a casa i els pares treballen? I si no poden deixar d'anar a treballar per què els va el coure l'olla? I què passa amb el nivell psicològic de la mainada tancats a casa? Per què s'haurà de jugar amb mascareta al pati de l'escola? De veritat la mascareta funciona? Hi ha països que no l'obliguen i no van pas pitjor... Sí que és necessària en segons quins llocs i moments, però no en molts d'altres...

Però per sort tenim la Champions on el Barça pot salvar l'honor i el Girona tornar a Primera (quan escric el Barça encara no ha jugat i el Girona sembla que va bé). I em quedo embadalida amb els comentaris dels periodistes esportius. Comentaris que són de museu, ja que cada dia busquen noves filigranes lingüístiques per dir la mateixa cosa, fet que diu a favor seu..., si no fos que a vegades algunes d'elles ratllen el ridícul.

Doncs sí, em sento cansada de formar part d'aquesta societat tant poc madura i no sé què puc fer per ajudar de canviar-la.