Aquesta setmana hem entrat en un nou període de 15 dies amb restriccions dictades pel Procicat per fer front a la Covid-19 a Figueres. Malgrat que les xifres evolucionen cap a una molt lenta millora, la realitat és que durant el cap de setmana érem la ciutat catalana que tenia un índex de risc de rebrots més alt.

Estem encara molt lluny d'una certa normalització i cal preguntar-se, com hem pogut arribar fins aquí? La mala gestió del departament de Salut, sense recursos per fer el rastreig i seguiment dels primers casos, provoca que es respongui tard i malament. Posteriorment, el Procicat se suma al desgavell amb una sèrie de resolucions farcides de contradiccions que alimenten la confusió, sense cap estratègia comarcal i perjudicial pels interessos de Figueres. I finalment, el govern municipal, que és víctima d'aquest desastre, tampoc sap transmetre confiança ni seguretat a la ciutadania i acaba provocant més desconcert a la població.

Les conseqüències de tot plegat estan a la vista de tothom. Per això, quan hàgim resolt la situació sanitària, que ha de ser la prioritat, caldrà exigir a la Generalitat que compensi la seva deficient gestió i assumeixi la seva responsabilitat prioritzant Figueres en els ajuts, inversions i plans futurs de reconstrucció. Així ho hem demanat a l'alcaldessa, perquè lideri aquesta reivindicació i sàpiga que ens tindrà al seu costat defensant els interessos de la ciutat. Toca reaccionar.