Aquest ple de març, el primer després de l'aprovació dels pressupostos, ha estat important. Ho ha estat perquè govern i oposició ens hem posat d'acord en diferents iniciatives com declarar Figueres com a ciutat feminista, entre altres, però també perquè hem notat un canvi de to en l'oposició.

Esperem que aquest to més positiu es mantingui al llarg del mandat i deixi enrere el retret constant i la crítica per la crítica. Això només pot afavorir la ciutat. També seria interessant deixar enrere intentar imposar una visió negativa de la ciutat justament pels que fins fa quatre dies governaven aquesta.

I ho dic a propòsit de les dades sobre criminalitat que va publicar el Ministeri de l'Interior la setmana passada. I és que en un context en el qual la criminalitat puja un 5,5% al conjunt de les comarques gironines i a les principals ciutats de la demarcació, resulta que a la nostra ciutat els delictes han baixat un 2,3%, sent l'única ciutat important on es redueix, juntament amb Lloret de Mar.

Davant aquestes dades oficials, fer creure que Figueres cada cop és més insegura és una irresponsabilitat política que ens perjudica a tots. Fa temps que aquest govern treballa per fer de Figueres una ciutat molt més segura i ho fem amb dades i també amb fets. Fets com la contractació de set nous agents de la Guàrdia Urbana que preveu el pressupost que s'ha aprovat inicialment.