Hem aprovat una moció per unanimitat per a la igualtat efectiva entre homes i dones. Figueres ja és ciutat feminista. Significa aplicar la mirada de gènere a totes les polítiques municipals, plantar cara a la violència masclista d’una manera col·lectiva i tenir en compte les desigualtats diàries que afrontem les dones. La ciutat ha de ser per a tothom.

Donar una mirada femenina significa tenir present, per exemple, que en un àmbit urbanístic es tinguin en compte les necessitats de les dones. Hem d’eliminar els racons foscos i que ens poden generar inseguretat. Així, en el pressupost, tenen previst renovar l’enllumenat públic. Hem de feminitzar encara més el nomenclàtor municipal, vetllant perquè les noves denominacions de carrers, espais i equipaments públics prioritzin els noms de dones.

Per això, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, dediquem la plaça central del Parc Bosc a l’escriptora Isabel-Clara Simó. Els feminismes es conceben com a factor de justícia social i per l’erradicació de tota mena de discriminació, també pels drets LGTBI. L’objectiu és que les dones rebem un tracte igualitari en tot perquè les desigualtats encara són massa presents: en l’àmbit salarial, en l’esportiu o en el que sigui.

Des del món municipal no podem mirar cap a una altra banda, és més important que mai fer palès el nostre compromís amb el feminisme com a motor de canvi.