10 de març de 2020
10.03.2020
Figueres

Gesticulació i acció

El portaveu de Junts per Figueres, Jordi Masquef, creu que les proclames són necessàries però poden quedar «en res»

10.03.2020 | 16:39

La política no és només gesticulació i simbolisme. Les proclames són necessàries per visualitzar determinades causes o desigualtats, però hi ha el risc que quedin en res si no van acompanyades d'acció de govern. Per això, quan es basa tota la gestió en gestos sense continuïtat, com es va poder comprovar en l'últim ple, determinades declaracions no passen de l'estadi gasós del fum, que perdura fins que lentament es va dispersant i amb el temps només en queda el record del sutge a les parets.

Sí, ja som ciutat feminista, amb el suport unànime de tots els grups, però al pressupost de 2020 no hi ha una sola partida ni inversió per aquest concepte. Ni un euro. Aquesta és, lamentablement, la realitat i, sobretot, la conseqüència de quan es governa perquè la gesticulació encobreixi la inacció.

En contrast amb aquesta política d'aparador de cartró-pedra, des de Junts per Figueres celebrem que s'aprovés la nostra moció perquè l'oficina de turisme sigui un punt de devolució tax-free per als turistes extracomunitaris que ens visiten. Això vol dir que podran recuperar l'import de l'IVA de les seves compres a la ciutat, sense haver d'esperar a fer-ho als aeroports i, per tant, amb possibilitats que facin més despesa al nostre comerç.

Una iniciativa que ja s'aplica en altres ciutats com Girona, Platja d'Aro o Barcelona. De la gesticulació buida, a l'acció necessària en el mateix ple.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook