Carai amb les noves polítiques d’esquerra, progressistes i republicanes: retallen en educació un 2,92%; en cultura, un 23,64%; en promoció econòmica, un 2,20%; en acció cívica i cooperació, un 22,61%; en urbanisme, un 20,78%; el manteniment d’espais, un 2,62%; i en joventut, un 45,37%. Això sí, augmenten un 54,30% la despesa en alcaldia (sou, càrrecs, amics i amiguets) i un 94,85% la partida de propaganda.

Aquesta és la nova política d’esquerres republicana i progressista? Perquè és el pressupost aprovat pels ultranacionalistes d’ERC, amb el suport de PSC, Guanyem Figueres (la CUP «de tota la vida») i Canviem Figueres. Per a això es van unir? Per a gestionar pitjor? Pot un partit com Cs, assenyat, de centre i liberal donar suport a uns pressupostos que retallen el més bàsic de l’Estat del Benestar i augmenten la despesa supèrflua? Evidentment, no.

No podem donar suport a uns comptes que mostren l’essència del nacionalisme: l’atac a tot el que tant ens ha costat construir, l’Estat del Benestar. Retallen àrees essencials i no eliminen despesa supèrflua, però augmenten sous per a col·locar els amics i fer propaganda. Aquest any no pararàs de sentir que ha arribat un govern d’esquerres, progressista i republicà. Que no t’enganyin! El pressupost marca les seves prioritats: més despesa a pagar els seus sous i per a la propaganda; tot a costa dels teus impostos.