19 de febrer de 2020
19.02.2020
Figueres

«Pressupost per posar al dia»

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, defensa els pressupostos d'enguany.

19.02.2020 | 10:11
Agnès Lladó

Fa uns dies vam presentar la proposta de pressupost del govern per a aquest any 2020. Una proposta feta amb rigor i amb la voluntat de fixar les bases per posar la ciutat al dia.

La primera decisió que té en compte el pressupost, i que ja vam decidir quan vam aprovar les ordenances fiscals, és no apujar els impostos. Som conscients que amb l'actual estat de la ciutat i de la situació heretada no és el moment d'apujar la càrrega impositiva. I no ho hem fet, ni tan sols hem apujat l'IPC. Som l'única ciutat important de la demarcació de Girona que no ha incrementat els impostos.

El que sí hem fet és un esforç important per ajustar el pressupost a les necessitats reals de la ciutat. I ho hem fet amb quatre premisses: En primer lloc, retallant les despeses supèrflues, deixant enrere la barra lliure i el clientelisme. En segon lloc, fent una aposta per la contractació de més personal «a peu de carrer» per tal de millorar la quotidianitat de les figuerenques i els figuerencs. Incorporem set nous policies i cinc membres més de la brigada municipal en aquesta proposta de pressupost.

Hem volgut també incrementar la inversió estratègica a la ciutat a més de mantenir els compromisos adquirits. Executant el nou pavelló, però també millorant un enllumenat de la ciutat que en algunes parts està obsolet; apostant pel manteniment dels equipaments esportius després d'anys de deixadesa: la millora dels vestidors de l'Estadi Albert Gurt, de la piscina i el canvi de l'enllumenat de l'estadi de la Marca de l'Ham, entre d'altres.

I, paral·lelament, hem incrementat les partides en aquells àmbits que considerem que requereixen més recursos. Hem incrementat un 18,6% la partida de seguretat, un 50% més de recursos pels equipaments educatius, 70.000 euros per posar en lloguer social habitatges buits, un 22% més de subvenció en serveis socials, 500.000 euros a millorar voreres i asfaltatge i 200.000 euros per als pressupostos participatius, entre d'altres.

Un pressupost pensat a millorar el dia a dia dels figuerencs i les figuerenques i alhora millorar els serveis que s'haurien de donar en una ciutat com la nostra. Ara, com a govern, des del dia 6 de febrer estem oberts a rebre les aportacions d'aquells grups que hi volen ser i fer propostes.

Són uns pressupostos que han de contribuir que, de mica en mica, la ciutat agafi el ritme que mai hauria d'haver perdut. Crec, sincerament, que Figueres té un gran futur, però ara toca començar per millorar el present. Aquesta proposta de pressupost és una eina imprescindible per fer-ho possible.

Estic convençuda que amb aquests comptes municipals, i si tots hi posem el nostre granet de sorra, Figueres serà la ciutat que tots els figuerencs i les figuerenques ens mereixem.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook