04 de febrer de 2020
04.02.2020
OBSERVATORI

«La nit del turisme»

L'articulista fa un homenatge a un grup que ha estat clau en l'èxit del sector: les dones

03.02.2020 | 19:06
Manel Rodríguez

A Peralada vam celebrar, aquest dijous passat, la nit del turisme empordanès. Una nit certament única, on el sector es reuneix anualment i reconeix aquelles persones o entitats que s'ho mereixen. Enguany el reconeixement era molt especial, ja que les protagonistes eren les Dones, sovint les grans oblidades, excel·lents professionals i sense les quals no s'entendria l'èxit d'aquest sector tan potent. Catorze dones premiades, en representació de tantes altres que han dedicat la seva vida a l'hostaleria, des de fa molts anys, i treballant d'allò més. També es va reconèixer la trajectòria professional d'en Xavier Travé, de l'Hotel Travé de Figueres, amb tota una vida dedicada a l'hostaleria i que ara ja s'ha jubilat (gaudeix molt Xavi!).

Es va presentar un excel·lent documental, en què les dones protagonistes de la nit eren entrevistades i explicaven episodis viscuts de tota mena, així com les seves opinions entorn la professió. Cal destacar el sacrifici, la dedicació, l'alegria per la feina feta, i el munt d'hores dedicades als seus negocis. Un documental que no us podeu perdre.

En l'acte ens vam reunir més de 200 persones, en un marc incomparable, als nous pavellons del Castell de Peralada, entre els assistents hi havia l'Honorable Senyora, Àngels Chacon, consellera d'Empresa i Coneixement, que va fer una lloança a les Dones, i va animar les dones joves a aspirar a tot. Sembla increïble, va dir, que en ple segle XXI un dels objectius de l'ONU encara sigui assolir la igualtat entre gèneres. El nou president de l'associació, en Miquel Gotanegra, va fer un sentit elogi de la figura d'en Lluís Fernández (en pau sigui), l'antic president i mentor de molts dels presents. En el seu discurs va apel·lar a la col·laboració entre els sectors públic i privat, per posar en valor el nostre territori, un Alt Empordà excepcional amb actius immillorables. Cal anar de la mà, i establir estratègies –des del territori– per promocionar i potenciar la nostra comarca.

La festa va finalitzar amb un fantàstic sopar gastrosolidari, ofert pels excel·lents professionals del col·lectiu gastronòmic de La Cuina del Vent, en què es podien degustar creacions dels diferents restaurants, i amb l'afegit important de col·laborar amb una bona causa, ja que la recaptació de l'esdeveniment anava íntegrament destinada a l'associació ONA.

L'Alt Empordà té tots els ingredients per constituir-se en un espai únic i molt atractiu, cal, doncs, que el sector públic i el privat s'uneixin per potenciar la nostra comarca. La Toscana i la Provença són referents del turisme de qualitat a tot el món, jo sempre dic que l'Empordà és una de les destinacions més boniques que hi ha, i un gran espai per descobrir i posar en valor. Nits com les del dijous són importants, per agrair i reconèixer l'esforç fet pels nostres excel·lents professionals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook