Han passat els primers mesos de la constitució del nou govern amb ERC i la CUP. Aquest pacte, que és de caire nacional, progressista i feminista, semblava que ens havia de portar nous aires per part de la CUP, però veient el tarannà del conjunt, no hi trobem res de nou.

Tornem a tenir càrrecs eventuals amb la seva corresponent despesa per al poble. Exactament en tenim dos, una decisió que ens ha sorprès per part del senyor alcalde, ja que sempre ho havia criticat i n'era contrari quan era membre de l'oposició, però ara curiosament tots dos càrrecs són per part d'ERC i cap per part de la CUP.

Al darrer ple, es va decidir obrir una partida pressupostària per la portalada de l'església. Ens sembla bé que s'arregli, ja que està malmesa i hem de cuidar del nostre patrimoni, però creiem que a part de demanar subvencions a casa, es podria haver anat a tocar la porta del govern central, que té subvencions específiques per a aquests casos, i ens podria ajudar per fer més actuacions i millores sense haver de tocar els diners del poble, tal com ens va passar a la darrera legislatura amb el passeig marítim. Aquests ajuts són per a tots i, ja que hi són, fora bo demanar-los.

La transparència no la veiem gaire per enlloc. En l'última legislatura, el senyor alcalde va treure a tota l'oposició del consell d'administració Cenet, sense cap motiu ni explicació per la seva part. No entenem per què el traspàs d'aquesta empresa, que mou uns tres milions d'euros anuals del pressupost municipal, i que avui dia és a les portes de la renovació de la concessió, es faci a porta tancada i que només hi sigui representada una part del poble, tenint en compte que s'hi inverteixen tants recursos.

D'un govern en majoria s'espera iniciativa i empenta, i no ho veiem gaire. A les portes del 2020, els grans reptes del poble continuen sobre la taula per aprovar i molta feina encara per a tirar endavant.

Des del PSC de Castelló i Empuriabrava agrairíem al govern que comencés a desgranar les seves iniciatives amb transparència. Per la nostra part, val a dir que sempre hi som per a treballar per a un poble millor.