Fa ja uns dies, en plenes Fires i Festes de la Santa Creu, Figueres va rebre una mala notícia: el Departament d’Educació deixava de banda l’escola Carme Guasch i Darné en el pla de nous equipaments (programats fins l’any 2023).

És una vergonya que després de 13 anys en barracons hi hagi aquest menyspreu envers el centre. Voldria aprofitar, ara que som en campanya electoral, per demanar que la construcció del col·legi no es converteixi en una eina partidista i electoralista. Des del meu punt de vista, tots els partits en són responsables, TOTS. Crec que independentment del color, tothom hauria de defensar una escola de maons. Enlloc d’estirar per diferents costats, haurien d’anar tots junts, ja que tots ens en beneficiem, i si tothom estira pel mateix costat s’arribarà més lluny, i així estrènyer amb més força perquè les institucions “responsables” se’n facin responsables d’una vegada.

Ni la mainada, ni les famílies, ni el magnífic equip docent es mereixen trobar-se en aquestes condicions. I com diu la pancarta que hi ha a les tanques de l’Escola Carme Guasch i Darné: "Volem una escola d'obra, ja!".