Aquesta darrera setmana s'ha parlat molt de la creació a Twitter d'un fals partit polític que s'ha autoanomenat «Enfonsem Figueres». Certament considero que, per una banda, és un bon símptoma que alguns ciutadans figuerencs no perdin l'humor i la sàtira davant dels despropòsits polítics que hem hagut d'aguantar tots els darrers anys. Per altra banda, és un mal símptoma que les cotes de credibilitat dels polítics figuerencs estiguin tant per terra que sorgeixin moviments com aquest.

Doncs bé, suposo que em permetreu que em dirigeixi directament a la gent d'«Enfonsem Figueres»: Des del nostre espai polític Aixequem Figueres - Primàries Catalunya us reptem obertament a un debat públic, perquè ens sembla molt important recollir el descontentament social, i perquè si no existís el moviment de Primàries, possiblement el meu vot seria per vosaltres. Creiem molt necessari que els representants públics donin la cara davant dels seus crítics, i ja que els que es dediquen professionalment a la política des de fa anys no ho faran, almenys doneu-nos a nosaltres, que estem de pas en això de la política, l'oportunitat de parlar i defensar-nos d'unes crítiques que s'han guanyat els partits tradicionals, no nosaltres.

Així doncs, si us heu proposat d'enfonsar encara més Figueres, nosaltres ens hem proposat d'aixecar-la. Qui demostra valentia? Qui s'amaga en l'anonimat? Ho debatem en públic?