Som pares de 3 nens fantàstics, el gran de tots tres té 10 anys diagnosticat amb TEA. Varem ser afortunats per què als quatre anys una mestre es va preocupar al veure que el nostre fill no es relacionava amb els nens de la seva edat, i buscava molt el contacte de l'adult, d'entre altres petites particularitats. Ens va demanar si ens importava que fos valorat per l'EAP i nosaltres varem acceptar. I en aquesta valoració va ser quan varem sospitar d'un possible síndrome Asperger, actualment TEA. A partir d'aquí varem posar fil a l'agulla, primer parlant amb psicòlegs que ens assessoressin i expliquessin que representava tot plegat€ a mesura que anavem recopilant informació ens adonavem que realment podia ser possible que el nostre fill tingues aquesta condició.

Una de les coses complicades és acceptar-ho com a pares, ja que entendre aquest transtorn, tampoc és fàcil. Mica en mica anem desfent situacions i les anem entenent, aquell bloqueig que va tenir un dia varem entendre que no era una rabieta, si no, que no tenia eines per resoldre aquella situació. També entenem que no és que no li agradi tenir amics, senzillament li costa relacionar-se i contextualitzar situacions, a ell li encantaria tenir molts amics.

Hem descobert que el significat de TEA és molt ampli i que cada nen/a són únics i irrepetibles. Que el més important és conèixer bé al teu fill amb les seves qualitats i dificultats per poder-li donar les eines necessaries en el moment que les necessiti.

Els neurotipics estem programats per viure en la ciutat tal i com la tenim estructurada. Els neuro atipics, molts d'ells han d'apendre a integrar-se dins les normes i estructures d'aquesta societat, segurament ells ho farien diferent. El que per nosaltres és innat per les persones amb TEA és un esforç ja que han d'interpretar, apendre i interactuar en aquest món tal i com el tenim estructurat.

Som un grup de pares i mares amb fills diagnosticats que quedem per donar-nos suport i empatitzar, amb el temps i donada la necessitat existent hem decidit crear l'Associació sense ànim de lucre, TEA ALT EMPORDÀ.

En breu es convocarà una assamblea oberta a totes les families amb la mateixa situació on explicarem la necessitat de la creació, explicarem els estatuts, la missió i valors de la associació i qui vulgui es podrà associar.

Som setze els integrants que formem part de la junta d'aquest projecte i ara d'entrada volem donar suport a les families que es trobin amb la mateixa situació que ens hem trobat nosaltres. El correu electrònic de la associació és: tealtemporda@gmail.com