Talls de carrers a la circulació, canvis de direcció, zona de vianants en carrers... No entenem qui són els il·luminats que fan aquestes actuacions, però massa sovint hi estem en desacord. I com vam poder constatar la setmana passada, els veïns, també. Es van celebrar dues reunions sobre mobilitat amb els veïns del car­rer Vilafant i amb els de la plaça de l'Escorxador.

Hem escoltat que el que denuncien els figuerencs coincideix amb el que nosaltres venim dient en els nostres articles i mocions des de fa temps. Per tant, no devíem estar tan equivocats. Nosaltres només hem anat aplicant el nostre eslògan de campanya: «Sentit comú i Solucions». Els figuerencs també han donat un bany de sentit comú a l'equip de govern.

El primer cas és el del carrer Francesc de Pàdua, que permetia anar de la plaça de l'Escorxador a la plaça del Gra. Aquest carrer s'ha tallat recentment sense cap motiu comprensible. Davant les crítiques dels veïns, ara el govern es planteja tornar-lo a obrir. Però si la decisió la van prendre ells mateixos amb l'anterior alcaldessa, què ha canviat? Que no ho veien que no tenia cap sentit tallar la circulació per allà? Rectificar és de savis, i el govern va plantejar-se durant la reunió diverses rectificacions després d'escoltar la veu dels figuerencs descontents. Si ens haguessin fet cas a nosaltres, s'haurien estalviat tant rebombori. Sembla que volguessin fer enfadar una part de la ciutadania, perquè ningú entenia el tancament.

Un altre punt de discussió va ser el carrer Pep Ventura, que abans permetia sortir de la Pujada del Castell en direcció a l'aparcament del Parc Bosc. També la part alta de la Rambla, que actualment no permet anar del carrer Lasauca cap a la Pujada del Castell, perquè hi ha un gran aparcament de motos que t'obliga a fer tota la volta a la Rambla. El carrer Rentador i el carrer Sant Roc, que permetien la fluïdesa a la plaça Tarradelles. O el carrer Rodes, que permetia donar la volta al carrer Vilafant o sortir cap a la carretera, mentre que ara estàs obligat a desembocar a la Rambla. Totes aquestes intervencions van ser qüestionades pels assistents i anotades pel govern. «Els figuerencs sempre busquen dreceres», va dir Francesc Cruanyes una vegada, com si ens hagués d'agradar la nòria que ens obliguen a fer per circular per la nostra ciutat.

D'acord que les indicacions les donen els tècnics, però al final són els polítics qui prenen les decisions. El nou alcalde ha volgut parlar i escoltar els veïns, i ens sembla bé. De les reunions, en va sortir amb la intenció de replantejar diverses de les decisions que s'han pres darrerament. Nosaltres estem contents perquè els veïns ens han vingut a donar la raó. Hem denunciat moltes de les decisions arbitràries que s'han pres en temes de mobilitat a Figueres. Veurem si ara tot això serveix per redreçar algunes males eleccions i millorar la mobilitat perduda. Està bé que ara es plantegin reobrir carrers a la circulació, estaria millor que no els haguessin tancat mai. I ens ha faltat parlar de l'obertura del carrer Sant Pau, un altre dia.