Simone Biles ja ha fet història en la gimnàstica artística mundial. La jove de 19 anys va aconseguir fer-se amb l'or en la prova individual femenina després d'una impecable actuació on va ballar al ritme de la samba i va aixecar a tot l'estadi brasiler.

Aquesta medalla se suma a la que va aconseguir amb els Estats Units en la prova general per equips. Dues victòries que l'han portat a ser considerada la 'noia de goma' d'aquests Jocs Olímpics i la gran heroïna de Rio 2016. I és que a la seva curta edat la vida no sempre li ha somrigut, ja que el seu passat és ple d'ombres .

Simone va néixer el 14 de març de 1997 a Columbos (Ohio). Els seus pares, Ronald i Nellie Biles, van haver de lliurar als seus fills adopció a causa de la seva addicció a les drogues i l'alcohol.

La petita Simone va haver de fer les maletes amb tan sols 6 anys per traslladar-se a Texas on els seus avis materns es van fer càrrec d'ella. Aquí va ser on va començar la seva preparació com a gimnasta artística per anys més tard començar a competir en campionats juvenils a Huntsville (Texas) i més tard a Minnesota.

La seva carrera professional va començar veritablement en 2013 quan va aconseguir fer-se amb la victòria en el Campionat Mundial de Gimnàstica Artística celebrat a Anvers, Bèlgica. Des d'aquest moment el seu medaller no ha parat de recollir èxits. Simone és tota una figura al seu país pel seu treball i esforç; seu compte d'Instagram té més d'un milió de seguidors i en ella mostra amb orgull als que considera els seus pares, els seus avis.