Michael Phelps, amb 21 ors olímpics, s'ha convertit en llegenda després d'aconseguir la seva 25ª medalla olímpica individual en els 200 metres papallona. El rècord olímpic instaurat en la Grècia antiga i vigent durant 2.168 anys, ha estat igualat pel millor nedador de la història, Michael Phelps en els Jocs Olímpics de Rio.

Phelps va igualar el rècord en la prova dels 200 metres papallona, ??on el nedador nord-americà es va enfrontar al que li va prendre l'or en la mateixa prova als Jocs de Londres 2012, Le Clos. Finalment, el nedador sud-africà va quedar en quart lloc, i Michael Phelps, de 31 anys, va guanyar i va aconseguir la seva medalla olímpica individual.

Anterior a Michael Phelps només l'atleta grec Leónidas de Rodes havia aconseguit 12 títols individuals en la història de les Olimpíades antigues i modernes.

El 'tiburó de Baltimore' té més guardons olímpics daurats que molts països i de posar-lo en el rànquing internacional, el nedador nord-americà ocuparia el lloc 23 de 206 nacions reconegudes pel Comitè Olímpic Internacional.

Però la seva llegenda no queda aquí, el nedador pot aconseguir avui una altra medalla a la final de 200 metres combinats, on intentarà defensar el seu títol de Londres 2012 per batre el rècord de Leónidas de Rodes i ser l'atleta amb més títols individuals de la història de la humanitat.