Rafael Nadal s'ha imposat a l'italià Andreas Seppi per 6-3 i 6-3 per situar-se en els vuitens de final del torneig masculí de Rio 2016 i salvar el desastre espanyol de la jornada, que ha contemplat l'eliminació de David Ferrer, Carla Suárez i Garbiñe Muguruza.

Nadal, per al qual cada minut sobre la pista és or després dels seus dos mesos d'absència de les pistes per culpa del canell, s'enfrontarà en vuitens amb el francès Gilles Simon, que va batre al japonès Yuichi Sugita per 7-6 (3 ) i 6-2.

Tot i la bona pinta que presentava el panorama del tennis espanyol a Rio 2016, Rafael Nadal torna a quedar-se sol. Almenys en el quadre individual. Al costat d'ell segueix Roberto Bautista.

El tennista espanyol, que ha guanyat a Seppi en 6 dels set partits que han disputat fins ara, inclòs el de l'any passat a Hamburg, el més recent, ha estat sòlid. Va tenir moments de bon tennis. I ha sabut solucionar qualsevol indici de contratemps que advertís del seu rival.

L'italià, 71 del món i que no guanya un torneig des del 2012, quan es va endur el trofeu a Moscou i Belgrad, dos dels tres premis que completen el seu palmarès, no va trobar la manera de portar els dubtes a l'espanyol.