Treure a la llum la dimensió més personal i humana de la Moncloa, seu de la presidència del Govern d’Espanya, serà l’objectiu d’una nova sèrie documental que es troba en ple rodatge, dirigida pel guanyador d’un Goya Curro Sánchez Varela i que està inspirada en treballs documentals de característiques similars que s’han fet en altres països.

Un equip conjunt de Secuoya Studios i The Pool, productores impulsores del projecte, està seguint Pedro Sánchez i tot el personal que l’envolta dins i fora de la Moncloa, un escenari simbòlic, convertit en un protagonista més del relat.

Segons han informat aquest dimecres les productores, la sèrie documental inclourà la participació de l’actual president, Pedro Sánchez. Aquest és un format ja desenvolupat en altres països, però a Espanya serà la primera vegada que es podrà portar a terme.

«Ara que vivim temps estranys, tenir la possibilitat de tenir un accés tan transparent, lliure i honest al dia a dia de la presidència del Govern fa apreciar més que mai el fet de viure en un país democràtic, en el qual els ciutadans tenen garantides les seves llibertats», ha apuntat Sánchez Varela, guanyador del Goya 2015 a la Millor Pel·lícula Documental (‘Paco de Lucía: La búsqueda’).

La vocació d’aquesta sèrie documental és, ha afegit, «mostrar aquestes dues facetes, la institucional i humana, de Pedro Sánchez i, a més, honrar i prestigiar tot aquest equip de treballadors que, en molts casos, fa més de quatre dècades que treballen al servei de diferents presidents de la democràcia en el complex de la Moncloa», remarca el cineasta.

A través d’una proposta narrativa i visual que transita entre el cine documental i el factual, Curro Sánchez Varela construirà un relat observacional, que posarà el focus en aspectes més personals i quotidians, allunyat dels arguments purament polítics o ideològics.