El programa 'El Foraster' de TV3 va visitar Sant Pere Pescador aquest dilluns, i allà Quim Masferrer va tenir l'oportunitat de conèixer un bon grapat de persones que van mostrar la cara més humana del municipi. Però entre totes elles, una va destacar, ja que va expressar un missatge molt contundent. Es tracta de Mamarena, una veïna d'origen senegalès que no va tenir pèls a la llengua a l'hora de mostrar la seva opinió sobre el català. Una lliçó que s'ha fet viral a les xarxes socials.

I és que després d'una estona conversant amb Masferrer, Mamarena va reclamar que la gent s'adreci en català als nouvinguts. "A mi m'agrada molt parlar català i m'agradaria que la gent que s'adreci a nosaltres en català", va dir. "Així, d'aquesta manera, podrem aprendre i parlar-lo també. Quan arribem, ens parlen castellà. Després pregunten que perquè no parlem català. Penso que la culpa és d'ells. Des d'un principi ens haurien de parlar en català", va continuar.

Amb tot, Masferrer va voler destacar que Mamarena parlava el català "molt bé", a la qual cosa ella va respondre: "He tingut la sort de tenir veïns supermacos que m'han ensenyat a parlar català i he fet cursos". Finalment, aprofitant que hi havia una càmera al davant i que, per tant, el missatge arribaria a tot Catalunya, el foraster li va demanar un últim favor: que adrecés unes paraules mirant a l'objectiu. I així va ser. "Volem que ens parleu en català cada dia, com feu entre vosaltres. No en castellà. Així aprendrem a parlar-lo, el català", va sentenciar.

Moments especials

Durant el programa hi van haver molts altres moments especials. I és que a Sant Pere Pescador, Quim Masferrer va fer un recorregut pels llocs més emblemàtics del municipi, com ara els espais naturals "més valuosos del país", com ho són els Aiguamolls de l'Empordà i les platges verges quilomètriques del municipi. Així mateix, voltant pels carrers de la localitat, el foraster va poder conversar amb "molt bona gent", com ara en Salvador, exalcalde del poble, va rebre el rei Joan Carles I "sense fer cas dels protocols", la Maite, que "les diu tal com raja, peti qui peti", i a l'agent urbana Mireia, que "es carrega de paciència per tractar amb els veïns i visitants del municipi".

Alhora, l'amor va tenir un especial protagonisme en aquest capítol, ja que el popular foraster va conéixer "dues grans històries d'amor": la d'en Pau i en Josep, i la d'en Salvi i la Maria.

Així mateix, Masferrer també va poder tastar la part més aventurera del poble, i va poder gaudir d'experiències úniques. Per exemple, de la mà d'en Pau va practicar el caiac contemplatiu. I amb en Sergi i la Mar va fer wingfoil (volar sobre l'aigua amb l'ajuda d'una ala) en un dia de forta tramuntana. 

7

GALERIA D'IMATGES: El Foraster visita Sant Pere Pescador